Erik Vuuregge leidt Digital Strategy-team van Anderson MacGyver

14 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft Erik Vuuregge benoemd tot leider van zijn Digital Strategy-praktijk. In zijn nieuwe rol zal Vuuregge leidinggeven aan het team van strategisten in Nederland, Duitsland en Zweden.

Vuuregge werkt al bijna vier jaar voor het adviesbureau gespecialiseerd in digital management consulting-vraagstukken. De afgelopen jaren hielp hij klanten in uiteenlopende segmenten met het vormgeven en implementeren van hun technologische transformatie-agenda’s en -roadmaps.

“Onze praktijk helpt klanten zich te onderscheiden in dit digitale tijdperk”, legt Vuuregge uit. “Denk aan het creëren van waarde voor klanten en de business, maar ook binnen het bredere ecosysteem waarbinnen organisaties opereren.”

Erik Vuuregge, Digital Strategy leader, Anderson MacGyver

Vuuregge, die werkzaam is vanuit het kantoor van Anderson MacGyver in IJsselstein, neemt ruim vijftien jaar aan ervaring in digital consultancy mee naar zijn nieuwe rol, met een focus op strategie en waardecreatie.

“Mijn professionele loopbaan begon met tien jaar ondernemerschap, het aansturen van softwareontwikkelaars en het adviseren van directeuren en oprichters van productieorganisaties over het inzetten van digitale technologieën. Naast deze verantwoordelijkheden was ik ook regelmatig bezig met IT- en organisatieontwerp, maar mijn hart ligt toch echt bij het creëren van waarde voor organisaties.”

Als leider van de Digital Strategy-praktijk gaat Vuuregge zich inzetten om de positie van het bureau binnen het digitale strategiesegment verder uit te breiden. Daarbij zal hij kunnen putten uit het sterke trackrecord van Anderson MacGyver op CxO-niveau, evenals uit het intellectueel eigendom van het bureau. “We maken in al onze projecten gebruik van onze bewezen modellen en concepten, zoals de multimodal analysis en het operating model canvas.”

Ook is het volgens de nieuwe Lead Strategy niet mogelijk om strategie en creativiteit los van elkaar te zien: “Nadenken over de toekomst, scenario’s en roadmaps ontwikkelen, voortdurend zoeken naar verbetering en nieuwe kansen. Daarbij hoort ook een duidelijke en oprechte purpose en een scherpe kijk op waarde binnen het ecosysteem.”

Ter illustratie van de onderscheidende aanpak van het adviesbureau haalt Vuuregge een vruchtbare samenwerking aan met Vital Innovation, een opkomend platform voor duurzame huisvesting op basis van een digitale twin van de woonomgeving.

“Wij hielpen het management en de aandeelhouders bij het maken van strategische keuzes voor de toekomst. Dit proces omvatte een verkenning van het ecosysteem waarbinnen het bedrijf opereert – daarbij gebruikmakend van ons value web en operating model canvas. Daarnaast hebben we een voorstel gedaan voor de implementatie van de IT-architectuur.”

Hier komen ook de andere praktijken van Anderson MacGyver in beeld. “We kunnen een volledig team van specialisten aanbieden die de uitvoeringsfase succesvol kunnen begeleiden”, aldus Vuuregge. “Anderson MacGyver helpt bij digitale transformaties, van strategie tot en met implementatie.”