Mazars voegt topvrouwen toe aan raad van commissarissen

05 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie Mazars heeft twee topvrouwen benoemd in zijn raad van commissarissen.

Met de komst van Erna Versteegden en Mariëtte Turkenburg groeit de raad van commissarissen van drie naar vier leden. Het toezichtsorgaan wordt geleid door voorzitter Henk Broeders (de voormalig topman van Capgemini in de Benelux) en bestaat verder uit Pieter Jongstra (hiervoor meer dan 30 jaar partner bij EY en bestuursvoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants).

“Met de komst van een vierde lid kan de raad van commissarissen een bredere aanpak van toezicht en betrokkenheid hebben in al onze servicelines. Bovendien draagt de grotere diversiteit bij aan de kwaliteit van de raad van commissarissen en daarmee Mazars”, aldus Ton Tuinier, voorzitter van de raad van bestuur van Mazars

Erna Versteegden en Mariëtte Turkenburg - Mazars

Erna Versteegden bouwde na haar studie aan een internationale carrière. Aanvankelijk werkte ze als directeur voor de Amerikaanse staat Indiana en begeleidde ze handel en investeringen tussen Indiana en Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika. Begin jaren 90 maakte ze de overstap naar EY, waar ze meer dan 15 jaar werkte, onder meer in verschillende leidinggevende rollen.

Momenteel werkt Versteegden als adviseur voor diversiteit & inclusiviteit, veranderprocessen en operations bij diverse organisaties. Daarnaast is ze actief in verschillende toezichthoudende functies. 

Tuinier: “Wij hebben Erna Versteegden leren kennen als een adviseur met een standvastige visie waar de kwaliteit binnen onze sector zich naartoe moet bewegen en wat daarvoor nodig is. Kijkend naar wat vanuit de rol van Mazars nodig is, zal zij uitstekend toezicht kunnen houden op onze cultuur- en veranderagenda en risicomanagement.” 

Mariëtte Turkenburg ging na haar studie Fiscale Economie (Belastingwetenschappen) aan de Universiteit van Tilburg aan de slag bij Loyens & Loeff, waar ze met name werkzaam is geweest in de internationale praktijk. Binnen het advocatenkantoor heeft ze daarnaast vele managementfuncties vervuld. Zo was ze vele jaren de verantwoordelijke partner van de Compliance praktijk en daarmee verantwoordelijk voor de vaktechnische aansturing van medewerkers in de fiscale praktijk. 

Sinds 2016 is Turkenburg voorzitter van het bestuur van Stichting Talent naar de Top.

Tuinier: “Mariëtte is een ervaren vakvrouw en specialist. Daarnaast is ons haar passie voor het versterken van diversiteit in de top van het Nederlandse bedrijfsleven opgevallen. Kijkend naar Mazars zal zij uitstekend mede invulling kunnen geven aan het toezicht op de belastingadviespraktijk en de versterking van de diversiteit.”