TenPages.com wint Accenture Innovation Awards 2010

04 november 2010 Consultancy.nl

TenPages.com is de winnaar van de Accenture Innovation Awards 2010. Daarnaast is Catawiki verkozen tot winnaar van de publieksprijs.

De Innovation Awards werden dit jaar voor de vierde keer toegekend aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten uit de media, communications en high-tech industrie. De awards voor de financial services werden gewonnen door InShared en Yunoo.

TenPages.com
Op basis van innovativiteit, succes en potentie werd TenPages.com door een vakjury tot de winnaar uitgeroepen. Het winnende concept kreeg de Blauwe Tulp-prijs en €50.000  mediawaarde.

TenPages.com is het eerste crowdfundingconcept in de boekenbranche, een online platform dat schrijvers en lezers op een unieke manier bij elkaar brengt. Beginnende schrijvers plaatsen tien pagina’s van hun manuscript op de website. Geïnteresseerde lezers laten hun waardering blijken door voor vijf euro een aandeel te kopen. Wanneer de grens van tweeduizend aandelen wordt bereikt, dan publiceert een bekende uitgeverij het boek – met vermelding van de aandeelhouders. Aandeelhouders ontvangen een deel van de opbrengst van de verkoop.

Valentine van der Lande oprichter van TenPages: “We zijn ontzettend blij met deze innovatieprijs en we zien het als een grote aanmoediging om onze diensverlening nog verder uit te breiden. Dit is zeker een steuntje in de rug en bewijst dat we op de goede weg zijn.”

Catawiki
De publieksprijs voor het concept dat de meeste stemmen ontving via de website ging naar Catawiki. Het bedrijf ontving hiervoor €40.000 mediawaarde bij Dagblad Metro.

Catawiki is een wereldwijd handelsplatform voor verzamelobjecten waarbij er gehandeld wordt op basis van een centrale catalogus. Deze catalogus wordt door de gebruikers zelf bijgehouden. Er is ook een versie voor de smartphone: m.catawiki.nl. Daarmee heeft de gebruiker altijd zijn verzameling bij zich.

Tom Loozen, Hoofd van de Media, Communications en High Tech-praktijk van Accenture:” Ik ben ervan overtuigd dat Catawiki een zeer winstgevend bedrijf kan zijn als voldoende schaal wordt behaald".

Nieuws

Meer nieuws over