Rowan Langeveld over zijn start als SAP-consultant bij iQibt

23 november 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ooit wilde Rowan Langeveld leraar worden. Hij studeerde echter maritieme techniek en innovatiewetenschappen. En daarna sloeg hij weer een onverwachte weg in: hij werd SAP-consultant bij iQibt. Daar houdt hij zich dagelijks bezig met ERP-transformaties en werkt hij aan “gave projecten” bij een grote bank en diverse ministeries en provincies.

“Toen ik voor het eerst werd benaderd voor een SAP-traineeship had ik geen idee waar de recruiter het over had”, trapt de 26-jarige Rowan Langeveld af. Voorafgaande aan zijn loopbaan startte Rowan een opleiding in maritieme techniek om daar vervolgens een master in Innovation Sciences (Universiteit Utrecht) aan toe te voegen.

Had hij een loopbaan in het verlengde van zijn studie gevolgd, dan was hij nu waarschijnlijk ergens bezig geweest met het bedenken en realiseren van innovatie. Of had hij, in lijn met zijn eerdere ambitie, les gegeven aan leerlingen. “Toch zie ik best wel wat overeenkomsten tussen deze beroepen en mijn huidige rol als SAP-consultant”, vertelt Rowan.

Rowan Langeveld, SAP-consultant, Iqibt

Na het doorlopen van een sollicitatietraject dat hem “echt inspireerde”, trad Rowan in september van 2020 in dienst bij iQibt. Dit bedrijf uit Utrecht specialiseert zich in de implementatie van SAP-systemen, binnen de overheid en financiële sector in binnen- en buitenland.

“Een kennis van me was zojuist bij iQibt gestart als SAP-consultant. Hij vertelde over wat het werk inhoudt, hoe zijn werkdag eruitziet en hoe het is om als SAP-consultant aan het werk te zijn zonder enige softwareachtergrond. Zijn positieve referral zorgde ervoor dat het balletje is gaan rollen.”

Inmiddels is hij gegroeid van Junior Consultant tot Medior Consultant en heeft hij mogen meewerken aan projecten bij klanten als ING, ministeries, provincie Flevoland en momenteel de provincie Utrecht.

Puzzel

Drie weken na zijn start kreeg Rowan zijn vuurdoop. Tijdens zijn eerste project stond hij voor een grote puzzel. “Je komt van school, je hebt totaal geen IT-gerelateerde opleiding, laat staan verstand van SAP. Dan is het echt even kijken en uitzoeken hoe die puzzel in elkaar zit en welke stukjes waar passen.”

Daarin vond hij veel steun bij iQibt. “Bij iQibt staan professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal. Het bureau organiseert allerlei trainingen die voorzien in alle benodigde kennis in SAP. En die zorgen dat je in het vakgebied vooroploopt.”

Iedereen staat klaar voor je

Al het geleerde kan direct bij klanten worden toegepast, zo vertelt Rowan, waardoor de leerstof meteen ook makkelijker blijft hangen. De on-the-job training omvatte ook coaching tijdens de projecten. “Soms kom je dingen tegen op projecten die je niet meteen kunt plaatsen. Bij iQibt is er altijd wel een collega die je daarmee kan helpen, je wordt als junior goed begeleid.”

Ook de cultuur bij het bureau ervaart hij als erg prettig. “iQibt is zeer professioneel maar tegelijkertijd ook informeel. Er is veel ruimte voor plezier en het is een platte organisatie. Je kan tegen iedereen zeggen wat je wilt, ongeacht rang. Je kunt snel schakelen, je hebt persoonlijke vrijheid en daarmee persoonlijke verantwoordelijkheid. Je wordt in die zin echt vrijgelaten en vertrouwd.”

Ook werken als (SAP-)consultant bij iQibt? Bekijk de mogelijkheden op de vacaturepagina van iQibt.