Bitvavo wint techaward van Deloitte dankzij groei van 23.565%

08 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Bitvavo heeft erkenning gekregen als ’s lands snelst groeiende technologiebedrijf. Afgelopen jaar wist de cryptomarktplaats met maar liefst 23.565% te groeien.

Aan de zegetocht van Bitvavo lijkt maar geen einde te komen. De marktplaats, die studenten Jelle de Boer, Tim Baardse en Mark Nuvelstijn in 2017 oprichtten op een Groningse zolderkamer, is uitgegroeid tot dé lieveling van het grote crypto-beleggend publiek.  

In 2021 werd Bitvavo verkozen tot ‘Website van het Jaar’ in de Web Awards (categorie: financiële dienstverlening) en dit jaar werd Bitvavo erkend als ‘Best Crypto Exchange’ tijdens de De Gouden Stier Awards van IEX, een titel die het niet zo lang geleden ook tijdens de Dutch Blockchain Awards in de wacht wist te slepen.

Bitvavo wint techaward van Deloitte dankzij groei van 23.565%

De nieuwste verkregen erkenning – Bitvavo is in Deloitte’s ‘Technology Fast 50’ awards erkend als snelst groeiende techbedrijf van Nederland – is een prijs die vooral de ontwikkeling uitlicht die het bedrijf heeft doorgemaakt. Vanaf de Amsterdamse Herengracht is Bitvavo uitgegroeid tot een partij die inmiddels meer dan een miljoen gebruikers in 30+ landen helpt met het kopen, verkopen en opslaan van maar liefst 175 verschillende cryptovaluta’s.

Op het cryptoplatform van Bitvavo kunnen gebruikers bekende crypto’s verhandelen als Bitcoin, Ethereum en Tether, maar ook minder bekende digitale assets als Cardano, Dogecoin, Near Protocol, Terra Luna en Ripple.

Bitvavo is ook populair omdat het financiële veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Zo biedt het bedrijf een garantie aan klanten die hun geld kwijtraken doordat iemand anders illegaal op hun account inbreekt. Met de zogeheten ‘Bitvavo Account Guarantee’ zijn gebruikers verzekerd dat ze tot maximaal €100.000 terugkrijgen als er ongeautoriseerde toegang plaatsvindt tot hun account en een aanvaller geld wegsluist naar een ander account.

Sinds maart dit jaar mag Bitvavo zich een official partner van de KNVB noemen.

De opmars van crypto

Aan de populariteit van cryptocurrencies komt (ondanks de huidige dalende markt) geen einde. Volgens data van Bitcoin Meester bezitten meer dan 300 miljoen mensen wereldwijd cryptovaluta. Bitvavo surft mee op de golven van een ongekende groeimarkt en weet zich hierin te onderscheiden door het prijsbekroonde design van zijn app en zijn volledige aanbod.  

Volgens actuele waarderingen van de cryptovalutamarkt bedraagt de totale omvang van digitale valuta wereldwijd zo’n €2,3 biljoen.