70 Grant Thornton Cape Town consultants naar Mazars

16 juli 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ruim 70 consultants van Grant Thorntons Zuid-Afrikaanse kantoor in Kaapstad hebben besloten het bedrijf te verlaten en vanaf augustus 2012 bij concurrent Mazars te gaan werken. Onder de transfers bevinden zich ook zes partners. De uittocht volgt op een reeks botsingen tussen twee groepen partners, die een significant andere visie op de gewenste strategie van het bedrijf hebben.

In een persbericht liet Grant Thornton het volgende weten: “De beslissing werd genomen toen de verschillen tussen twee belangrijke groepen partners niet meer konden worden overbrugd.” Volgens Deepak Nagar, managing partner bij het adviesbureau, is de kwestie ontstaan uit de beslissing twee jaar geleden om de omzet tegen 2015 te verdubbelen en de vraag hoe dat doel kon worden bereikt. “Er waren grote verschillen over de richting van de firma”, aldus Nagar.

Fusie BDO en Grant Thornton
De huidige Grant Thornton-organisatie is pas sinds kort echt groot in Kaapstad. In juni 2010 kocht het de Kaapstadse tak van BDO en kwamen er ongeveer 90 consultants bij. Insiders hebben herhaaldelijk erkend dat het managementteam er nooit in is geslaagd om de twee bedrijfsculturen effectief samen te voegen. Het is dan ook niet verrassend dat de overgrote meerderheid van de adviseurs die naar Mazars overstappen oorspronkelijk uit de BDO-organisatie kwamen.