JBR begeleidt verkoop van Infofolio aan DDi en 4insurance

18 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Infofolio, een leverancier van dataoplossingen aan de verzekeringsmark, is ingelijfd door DDi en 4insurance, twee IT-dienstverleners die medio vorige maand de krachten hebben gebundeld.

Het in Zeist gevestigde Infofolio levert digitale informatieproducten aan de verzekeringsbranche, met name gericht op het vastgoeddomein.

De bekendste producten van het bedrijf zijn de modellen Hermes en Iris – econometrische modellen die inzicht geven in de herbouw- en inboedelwaarden van alle woningen in ons land. Schadeverzekeraars, gevolmachtigd agenten en serviceproviders gebruiken deze informatie voor het berekenen van de onderliggende risico’s die gepaard gaan bij hun verzekeringsproducten.

JBR begeleidt verkoop van Infofolio aan DDi en 4insurance

Door de aansluiting bij DDi en 4insurance krijgt Infofolio de mogelijkheid om zijn dienstverlening en producten verder uit te bouwen. “We zijn allen bekende data science- en IT-dienstverleners in de verzekeringsmarkt”, zegt Arnold Steinfort, directeur bij Infofolio. “Samen zijn we een groep van complementaire bedrijven.”

“We helpen een groot deel van de intermediairs en verzekeringsbedrijven met het versnellen en verbeteren van de afwikkeling van diverse verzekeringsprocessen. En we kunnen oplossingen bieden binnen alle kerndomeinen (advies, acceptatie, administratie, schade en finance) van het verzekerings- en intermediairbedrijf. Tegelijkertijd zien we volop kansen en mogelijkheden nieuwe oplossingen te realiseren. Met een focus op samenwerking in de gehele keten.”

Thom Menssink, directeur bij DDi, vult aan: “Een goed voorbeeld is de integratie van Infofolio in onze AWI Connect-applicatie, waarbij herbouwwaarden en inboedelwaarden direct kunnen worden opgehaald door verzekeraars en intermediairs.”

De verkoop

De aandeelhouders van Infofolio – Arnold Steinfort en Michiel Jellema – werden tijdens het overnametraject geadviseerd door JBR, dat gedurende het gehele verkoopproces als M&A-adviseur optrad. Het dealteam van het adviesbureau uit Zeist bestond uit Caspar van der Geest, Rocher Hulst en Niklas Kaiser.

Caspar van der Geest, Rocher Hulst en Niklas Kaiser

“Het JBR-team heeft ons op prettige en professionele wijze door het gehele proces geleid en wij zijn trots op dit mooie bereikte resultaat”, aldus Steinfort en Jellema over de begeleiding.

DDi en 4insurance

De fusie tussen DDi en 4insurance (waar AWI, Differ Solutions en Euro-Motive deel van uitmaken) werd op 14 september beklonken. DDi is vooral actief in de automatisering van werkprocessen, terwijl 4insurance vooral bekendstaat om zijn geïntegreerde productaanbod voor volmachtbedrijven.

“De verregaande digitale transformatie van de verzekeringsmarkt brengt nieuwe vraagstukken met zich mee. Samen kunnen we onze klanten beter ondersteunen als een volwaardig partner vanuit een steviger fundament. Het samengaan biedt ook mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe proposities”, aldus Menssink.