Vijf vragen aan: Annemiek Janssens, healthcare consultant bij IG&H

07 oktober 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met een achtergrond in technical medicine en inmiddels in haar vierde jaar bij de zorgpraktijk van IG&H, is Annemiek Janssens uitgegroeid tot een expert in de zorgsector. We stelden Annemiek vijf vragen over haar tijd bij het bureau.

Kun je kort iets vertellen over jezelf?

“Ik heb Technical Medicine gestudeerd in Enschede, wat in het bijzonder draait om hoe MRI- en CT-scanners werken. In mijn stages in verschillende ziekenhuizen zag ik enorm veel verbeterpotentieel, naast één en al vooruitgang die door nieuwe technologieën gerealiseerd kan worden.”

Annemiek Janssens, consultant bij IG&H

“Dat zette me aan het denken: ‘Hoe kan ik impact maken?’ Na een oriëntatie bij verschillende organisaties en adviesbureaus kwam ik terecht bij IG&H, een gevestigde naam in de zorgadvisering.”

Wat trok jou aan in IG&H?

“De combinatie van de focus op zorg en een kleiner team, maar wel alle voordelen genieten van een groter bedrijf daarachter. Ook de cultuur was voor mij een belangrijke reden om te kiezen voor IG&H.”

“Tijdens stages bij verschillende ziekenhuizen ervaarde ik hiërarchische organisaties. IG&H is juist een plat bedrijf; je kunt elke collega, van analist tot partner, bellen en je vraag stellen of vragen om ondersteuning. Daarnaast geniet ik van alle leuke activiteiten die we organiseren, onder het motto ‘work hard, play hard’.”

“Verder kan ik bij IG&H werken aan de meest urgente uitdagingen in de sector. Het is geweldig om te zien dat ons werk impact heeft en helpt de sector toekomstbestendig te maken.”

Hoe ziet een typische dag bij IG&H eruit?

“Mijn team en ik hebben contact aan het begin van elke dag. We vragen hoe het gisteren was, wat iedereen vandaag gaat doen en of we ondersteuning nodig hebben. Daarna hebben we vergaderingen, zowel met de klant als intern.”

“Vergaderingen met de klant kunnen variëren van het afstemmen en valideren van data en onze analyses tot het houden van een workshop, waarin we samen met de klant werken aan nieuwe inzichten. Maar deze meetings kunnen ook bijvoorbeeld gaan om stakeholdermanagement met externe partijen of interviews.”

“Tijdens interne vergaderingen nemen we de tijd om na te denken over de uitdagingen die we moeten oplossen. Ik houd er het meeste van als ik samen met mijn collega’s in een kamer zit en we dan bijvoorbeeld twee uur de tijd nemen om samen die harde noot écht te kraken.”

Wat vind je het leukste aan het werken bij IG&H?

“De cultuur en de toegankelijkheid van de mensen. Iedereen is bereid elkaar te helpen, maar we dagen elkaar ook uit om ons voortdurend te ontwikkelen.”

“Mensen faciliteren je ontwikkeling: het is een combinatie tussen jezelf in nieuwe situaties begeven en te leren daarmee om te gaan, maar ook elkaar het vertrouwen te geven dat men alle tools in handen heeft om de situatie aan te kunnen, en elkaar te ondersteunen waar nodig. Wij noemen dit ook wel ‘care to dare’.”

Waar ben je binnen IG&H het meest trots op?

“Voor Workwise, een zorgverzekeraar, ontwikkelden we een strategie om hen vervolgens te helpen met het implementeren daarvan, inclusief een nieuwe zorgverzekering. Ik heb geholpen het product te ontwerpen en na te denken over de strategie om bij de juiste mensen de interesse te wekken voor deze specifieke zorgverzekering. Mijn rol was gericht op de vraag: ‘Hoe krijgen we de juiste mensen in ons portfolio?’”

“Ondertussen is het product op de markt gebracht door de verzekeraar. Het is best cool dat waar ik aan gewerkt heb nu een echte zorgverzekering is.”

“Ik ben er ook trots op dat ik deel uitmaakte van het team dat ervoor zorgde dat IG&H ging samenwerken met Impact Matters, een organisatie die werkgevers in contact brengt met non-profitorganisaties. De non-profits hebben een probleem of een vraag waar ze hulp bij nodig hebben. Wij als IG&H bieden expertise om ze te helpen deze uitdaging op te lossen, pro bono.”