IG&H’er in de spotlight: Lisanne Swennenhuis

23 augustus 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Volgende maand is Lisanne Swennenhuis precies vier jaar in dienst bij IG&H. In gesprek met Consultancy.nl vertelt ze hoe het is om bij IG&H te werken en waarom ze nog steeds van elke dag bij het adviesbureau geniet.

Hoi Lisanne, kun je iets over je achtergrond vertellen?

“Ik volgde een management traineeship bij de retailafdeling van PostNL, waar ik mij richtte op trade marketing en management. Daarnaast was ik werkzaam binnen de project management office in het kader van een groot transformatieprogramma. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar de consultancy en IG&H.”

Wat trok je aan in IG&H?

“Bij IG&H ervaar ik meer uitdaging en kan ik me richten op complexe projecten en het tot een goed einde brengen ervan. De overstap naar IG&H heb ik gemaakt omdat ik onderdeel wilde zijn van de strategische agenda van een bureau.”

Lisanne Swennenhuis, Manager, IG&H

Wat is je functie en wat houdt deze in?

“Ik ben manager binnen het Retail-team, maar ik heb ook gewerkt aan projecten in andere sectoren. Zo gaf ik leiding aan een project gericht op het maken van een nieuwe app voor een pensioenplatform. Ook ben ik teamleider geweest voor onze zorgsector bij het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding tijdens Covid-19. Ik houd van grote en complexe projecten en vooral als de consument erbij betrokken is, omdat je dan buiten de vier muren van het bedrijf impact kan maken.”

Hoe ziet een typische dag bij IG&H eruit?

“Ik zeg altijd dat ik in de vier jaar dat ik hier werk minstens zes klussen heb gedaan. Ik spreek graag van tijdperken. Zo was er bijvoorbeeld het tijdperk Eindhoven, en daarna het tijdperk Rotterdam... alles vraagt om een nieuwe manier van je leven inrichten.”

“Soms moet je om 06.00 uur opstaan, of om 05.30 uur in de auto zitten zodat je niet in de file staat. En op een ander moment werk je juist vanuit huis en sta je pas om 08.00 uur op. Er is dus geen typische werkdag; wel zijn er veel shifts en moet je vooral heel flexibel zijn!”

Wat vind je het leukst aan het werken bij IG&H?

“Ik hou van mijn collega’s en leer elke dag weer van ze. Als ik met een nieuw iemand werk, denk ik: ‘Wow, jij bent echt goed in XYZ, misschien kan ik hier ook nog wel beter worden.’ Het is een comfortabele en uitdagende omgeving. Je krijgt ook veel verantwoordelijkheid in combinatie met aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden. Die combinatie is wat ik het leukste vind.”

Lisanne Swennenhuis en collega's tijdens FIT

Waar ben je het meest trots op?

“Het maken van een analyse voor het LCPS over intensive care-bedden, waarin het hele spectrum van hypothetische scenario’s van de Covid-19-pandemie aan bod kwam. Later diezelfde dag zag ik het in het nieuws op tv. Vanuit extern oogpunt gaf dit veel voldoening.”

“Intern ben ik het meest trots wanneer je met het team in vaak korte tijd iets in elkaar zet. Je kunt de deadline niet veranderen, maar je kunt wel je mindset veranderen om daar te komen. Voor een project rondom de Brexit moesten we een strakke deadline halen en was het zaak ons energiepeil en enthousiasme hoog te houden.”

Je was betrokken bij een bedrijfsevenement genaamd FIT... Kun je ons daar tot slot meer over vertellen?

“FIT staat voor Fun, Inspiratie en Training. Het is niet zomaar een normale werkdag, maar een dag vol met verrassingen en waarin iedereen tot het uiterste gaat. Het is een dag om je collega’s, het bedrijf en jezelf op een heleboel manieren te leren kennen. Je kunt optimaal genieten van alles wat IG&H te bieden heeft.”