Advocatenkantoor Freshfields kiest Cognizant als technologiepartner

05 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer heeft Cognizant geselecteerd als wereldwijde partner voor technologiediensten.

Het in Londen gevestigde Freshfields Bruckhaus Deringer geldt als een van ’s werelds grotere (en meer prestigieuze) advocatenkantoren. In totaal werken er wereldwijd zo’n 2.800 advocaten en andere juridische professionals bij de organisatie, verspreid over meer dan 25 kantoren.

Volgend op een uitgebreid concurrentieonderzoek heeft het advocatenkantoor besloten Cognizant in de arm te nemen voor het managen, overzien en verbeteren van zijn IT-activiteiten. Cognizant is een wereldwijde ICT-consultancydienstverlener met ruim 340.000 medewerkers.

Advocatenkantoor Freshfields kiest Cognizant als technologiepartner

Door de gesloten meerjarige overeenkomst zal Cognizant de rol van technologieadviseur op zich nemen, waarbij het Freshfields Bruckhaus Deringer zal helpen bij het definiëren van de routekaart voor de technologische transformatie van de komende jaren.

Digitale transformatie versnellen

De deal met Cognizant vindt plaats op een logisch moment. Evenals organisaties in andere branches zien ook advocatenkantoren zich vandaag de dag genoodzaakt om in te spelen op de digitaal-gedreven verandering die overal gaande is.

Door de kracht van technologie te benutten, kunnen advocatenkantoren niet alleen hun cliënten beter van dienst zijn (bekende voorbeelden zijn het gebruik van artificial intelligence voor juridisch onderzoek of het digitaliseren van processen met juridisch adviseurs), maar ook interne werkwijzen transformeren en verbeteren, van de ervaring van medewerkers tot en met de backoffice-activiteiten.

“Veel juridische dienstverleners staan momenteel op een keerpunt en beginnen de digitale transformatie te versnellen en hun ondernemingen te moderniseren”, geeft Manju Kygonahally aan, Business Unit Leader CMT bij Cognizant. “We zijn trots dat we Freshfields Bruckhaus Deringer ondersteunen in hun digitale reis en hun succes helpen te stimuleren.”

Als onderdeel van de overeenkomst met Cognizant zal Freshfields Bruckhaus Deringer ook zijn IT-processen uitbesteden aan het IT-bedrijf. Cognizant zal 24/7 managed services leveren voor IT-infrastructuur en -applicaties en zal tevens de IT-servicedesk managen.

De deal met Cognizant staat overigens los van het werk dat Freshfields Bruckhaus Deringer zelf voor Cognizant verricht. Het advocatenkantoor wordt regelmatig door Cognizant ingehuurd voor expertise bij transacties (Freshfields adviseerde Cognizant bijvoorbeeld bij de overname van EI-Technologies in Frankrijk in 2020) en voor juridische expertise (bijvoorbeeld bij geschillen tussen bedrijven en werknemers).