Brits adviesbureau Simply Sustainable opent kantoor in Amsterdam

05 oktober 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Britse Simply Sustainable is gelanceerd in Amsterdam. Vanuit onze hoofdstad wil het bureau de klantenportefeuille in ons land en de Europese markt verder uitbouwen.

Sinds de oprichting in 2010 heeft Simply Sustainable zijn team uitgebreid naar circa 30 consultants. Het bureau helpt klanten met het ontwikkelen van hun duurzaamheid- en ESG-strategieën, het implementeren van nieuwe initiatieven, het uitrollen van verbetertrajecten en het verkrijgen van duurzaamheidscertificeringen.

Tot de klantenkring van het bedrijf behoren enkele grote namen, zoals lowbudget-luchtvaartmaatschappij easyJet, koffieretailer Costa en verschillende vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk.

Brits adviesbureau Simply Sustainable opent kantoor in Amsterdam

“We zijn sinds de lancering sterk gegroeid. De mogelijkheid om Simply Sustainable naar nieuwe markten te brengen is al enige tijd een ambitie en ik ben verheugd om onze eerste internationale basis in Amsterdam te openen”, zegt Nicola Stopps, oprichter en chief executive officer van Simply Sustainable.

Stopps geeft aan dat het bedrijf heeft gekozen voor Amsterdam omdat de stad fungeert als belangrijke hub binnen West-Europa (“Amsterdam is een toegangspoort tot Europa door zijn strategische ligging tussen de grootste economieën van Europa”), vanwege de nabijheid van het Verenigd Koninkrijk en door het imago van onze hoofdstad als “een van de meest duurzame steden ter wereld”.

Het nieuwe kantoor zal onder leiding komen te staan van Country Manager Sytze Dijkstra. Hij maakt de overstap vanuit Accenture, waar hij zich vooral toelegde op duurzaamheidsonderzoek en kennisleiderschap. Dijkstra adviseerde vele bedrijven in uiteenlopende sectoren ten aanzien van strategieën voor het versnellen van de transitie naar een meer duurzame bedrijfsvoering.

Eerder in zijn loopbaan vervulde Dijkstra ontwikkelings- en onderzoeksrollen bij Energieonderzoek Centrum Nederland en werkte hij als consultant voor een boutique milieubureau.