LINKIT breidt uit naar Zuid-Afrika met overname van ITProsper

30 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener LINKIT heeft met de overname van ITProsper zijn activiteiten uitgebreid naar de Zuid Afrikaanse markt. Het is voor LINKIT de tweede internationale operatie na Duitsland.

LINKIT werd in 1998 opgericht en is een IT-bedrijf dat klanten ondersteunt door het leveren van projectteams en staffing-oplossingen. Het bureau werkt voor bekende klanten als Ahold Delhaize, ASML en KLM. LINKIT is daarnaast een voorkeursleverancier van tal van centrale en lokale overheidsinstanties.

ITProsper is eveneens sinds 1998 actief en heeft 14 medewerkers in dienst. Het bedrijf helpt zijn klanten met een keur aan IT-development en -implementatieactiviteiten, met een focus op low-codeplatforms.

Het team van ITProsper

Sinds ITProsper in 2016 het low-codespeelveld betrad, heeft het in Johannesburg gevestigde bedrijf meer dan een dozijn projecten afgerond, gebruikmakend van de Mendix- en Outsystems-platforms.

In 2019 breidde LINKIT reeds zijn footprint uit naar de Duitse markt, waar het zich vooral toelegt op het bouwen van low-codeoplossingen op het OutSystems-platform. Aan zijn internationale aanwezigheid voegt het nu dus ook Zuid Afrika toe, waar het zijn team van low-code-experts verder uitbreidt met de overname van ITProsper.

Als onderdeel van LINKIT, is ITProsper gerebrand naar LINKIT South Africa. Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt.

Volgens Cornelis Lemstra, de CEO van LINKIT, heeft de uitbreiding naar Zuid-Afrika twee doelstellingen. Ten eerste: “Het maakt deel uit van onze internationaliseringsstrategie en geeft een impuls aan onze ambities in Afrika.”

Ten tweede krijgt het bureau toegang tot lokaal talent – en dat in een tijd waarin West-Europa te maken heeft met een enorme en groeiende schaarste aan technologietalent. “Hierdoor krijgen we voldoende capaciteit voor ons groeiende portfolio van IT- en low-codeprojecten.”

“Op de lange termijn is het opzetten van internationale hubs een belangrijk onderdeel van onze strategie om te blijven groeien met IT-talent”, voegt Ronald Schrijver toe, Chief People Officer bij LINKIT.

“We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het integreren van onze Duitse vestiging in de cultuur en mindset van de LINKIT-groep en ik heb er alle vertrouwen in dat we met onze nieuwste vestiging minstens hetzelfde resultaat kunnen bereiken.”