Anderson MacGyver zet digital twin-technologie in om meer impact te maken

19 september 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft een strategisch partnership gesloten met Ortelius, een leverancier van digital twin-technologie.

“Met dit partnership voegen wij een digitaal platform toe aan onze consulting-propositie”, vertelt Rik Bijmholt, medeoprichter van Anderson MacGyver. “Dit is in lijn met onze strategie om met slimme technologieën en platformen een nog grotere impact te maken voor onze klanten.”

De samenwerking met het Zweedse Ortelius is gericht op het verdiepen van de strategische propositie van het kantoor en stelt Anderson MacGyver in staat om inzichten afkomstig uit digital twin-simulaties toe te voegen aan de adviezen die consultants uitbrengen aan het management van klantorganisaties.

Anderson MacGyver zet digital twin-technologie in om meer impact te maken

Een digital twin is een virtuele momentopname van een asset, proces of zelfs een hele organisatie. Met behulp van zo’n digitale tweeling kunnen organisaties effectiever en in een risicovrije omgeving besluitvorming simuleren, en vervolgens de inzichten uit de virtuele wereld gebruiken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen in de ‘echte wereld’.

De inzet van digital twins wint snel aan terrein. De technologie biedt dan ook tal van mogelijkheden. Denk aan het sneller anticiperen op trends en nieuwe wetgeving, versnellen van innovatiecycli, verbeteren van de efficiëntie en het effectiever ontwikkelen van oplossingen voor enkele van ’s werelds meest urgente uitdagingen, zoals de uitputting van hulpbronnen en klimaatverandering.

Ortelius’ digital twin-oplossing – genaamd inorigo – “helpt bij het bouwen van digitale twins door middel van informatiemodellering en prototyping”, legt Anderson MacGyver-project lead Peter van Steene uit.

Naast het digitaal tot leven brengen van assets, zorgt de software “voor een gemeenschappelijke taal voor alle data, relaties en activiteiten in een bedrijf, en stelt het systemen in staat om met elkaar te ‘spreken’. De gemeenschappelijke taal maakt communicatie mogelijk tussen mensen, tussen mensen en systemen, en tussen systemen onderling.”

Als Anderson MacGyver mogelijkheden ziet om een klant vooruit te helpen met een digital twin, zal het bureau het inorigo-platform gebruiken om “inzicht te krijgen in hoe een organisatie haar businessmodel operationaliseert, aansluit op de huidige situatie, reageert op veranderingen, middelen inzet en uitzonderlijke klantwaarde levert”, aldus Van Steene.

“Het inorigo-platform zal onze consultants helpen om effectiever te zijn in de oplevering van hun projecten op het gebied van digitale strategie, herontwerp van IT-processen en de implementatie van datagedreven manieren van werken”, voegt Bijmholt toe.

Voor Ortelius dient Anderson MacGyver op zijn beurt als de eerste partner in Europa. “Wij zijn verheugd dat Anderson MacGyver ons inorigo-platform naar haar klanten brengt”, aldus Ulf Jensen, de CEO van Ortelius.

“Het doel van de samenwerking is om de krachten te bundelen en zo de complexe informatiemanagementuitdagingen van klanten op te lossen door gebruik te maken van de inorigo-software en de expertise van Anderson MacGyver op het gebied van het organiseren van data en technologie”, legt hij uit.

Het potentieel dat de twee bedrijven aanboren is enorm – Gartner voorspelt dat tegen het einde van dit jaar meer dan twee derde van de grote multinationals zal beschikken over ten minste één digital twin, die parallel loopt aan hun werkelijke activiteiten.

Practice what you preach

Het leiderschapsteam van Anderson MacGyver onderzoekt ook hoe digital twins intern kunnen worden ingezet om het bedrijf een voorsprong te geven in de eigen markt. Met een team van ongeveer 50 consultants concurreert het adviesbureau met (middel)grote adviesbureaus, waarbij de focus ligt op digitale strategie en transformatie.

“Als adviesbureau wiens kracht grotendeels schuilt in ons eigen intellectueel eigendom, wil Anderson MacGyver zijn unieke, bewezen en cruciale adviesmodellen digitaliseren en de kracht benutten van datagedreven advies. Ook komen we zo af van het gedoe van het voortdurend synchroniseren van data en visualisaties met standaard office tools”, geeft Bijmholt aan.

“Het inorigo-platform stelt ons in staat onze unieke adviesmodellen te digitaliseren en de exacte dataconstructies te creëren die we nodig hebben om de managementvragen van onze klanten te beantwoorden en hen te ondersteunen in hun besluitvorming. Een digital twin intern maakt het mogelijk om onze klantcases en best practices veel nauwkeuriger op elkaar af te stemmen”, voegt Van Steene toe.

Meer informatie? Download de whitepaper ‘MultiModality; design modern tech and data organizations’.