Bureau Tromp versterkt team met 5 nieuwe consultants en trainers

12 september 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advies- en trainingsbureau Bureau Tromp heeft het team versterkt met vijf nieuwe professionals.

Willem-Jan van der Knaap is een ervaren consultant, trainer en coach. Hij heeft zijn wortels in service-, proces- en projectmanagement rondom ICT-infrastructuur en maakt de overstap vanuit Atos, waar hij meer dan twintig jaar actief was.

Bij Bureau Tromp gaat hij organisaties helpen met het implementeren van verbeteringen op basis van de lean- en six sigma-methodologieën. “Er valt altijd wat te verbeteren en daarbij is het met name belangrijk dat de verbetering in stand blijft. Ik werk graag met mensen om ze de vaardigheden en de drive te geven die nodig is om continu te verbeteren.”

Willem-Jan van der Knaap, Byron Burgerhof, Thijs Elderenbosch, Michelle Rieu en Brenda van der Werf - Bureau Tromp

Byron Burgerhof brengt meer dan twaalf jaar ervaring in de maakindustrie met zich mee, allemaal opgedaan bij Bostik. Gedurende deze tijd werkte hij op het snijvlak van research and development, procesmanagement, inkoop, projectmanagement en operational excellence (vooral lean six sigma).

“Als trainer, coach en consultant wil ik organisaties continu verbeteren door hun processen nog beter en efficiënter in te richten en mensen enthousiast te maken voor de lean en/of six sigma-methodiek”, aldus Burgerhof.

Thijs Elderenbosch werkte hiervoor jarenlang binnen de overheid. Eerst als lean six sigma Black Belt-adviseur en projectleider bij gemeente Baarn, vervolgens als lean six sigma-trainer, -coach en -consultant bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

“Als lean six sigma-consultant en -trainer bij Bureau Tromp krijg ik veel kijkjes in de keuken van ondernemend Nederland. Ik vind het geweldig om mijn kennis en ervaring in te zetten om bedrijven slimmer te laten werken”, laat Elderenbosch weten.

In zijn aanpak stelt hij de menskant van verbeteren voorop. “Verbetering kun je heel technisch aanvliegen, maar zonder de mens centraal te stellen loopt elk (verbeter)project een groot risico te mislukken.”

Michelle Rieu heeft ervaring met lean-projecten en -programma’s in de sectoren overheid en zorg. Meest recentelijk hield ze zich als adviseur Kwaliteitsbeleid bij gemeente Baarn dagelijks bezig met het optimaliseren van processen. Daarvoor werkte ze ruim acht jaar voor het St. Antonius Ziekenhuis, waar ze verschillende leidinggevende rollen en coördinerende functies bekleedde.

Lean is een rode draad in haar loopbaan. “Ik ben ervan overtuigd dat iedereen elke dag zijn werk een stukje beter en leuker kan maken. Dit vraagt kennis, betrokkenheid en zingeving: waarom doe ik dit? Ik help graag organisaties en teams om dit voor elkaar te krijgen. Ik doe dit op een coachende manier zodat het uiteindelijk uit de mensen zelf komt en continu verbeteren een tweede natuur wordt.”

Brenda van der Werf heeft ervaring in de zakelijke dienstverlening (onder meer bij ABGL), de financiële sector (bij ASR) en binnen de overheid (gemeente Baarn). In de afgelopen jaren heeft ze zich ontwikkeld op het vlak van projectmanagement, projectbegeleiding en lean-verbetertrajecten.

Haar focus ligt bij verbeterprojecten op het vlak van coaching en begeleiding, verbinden en het enthousiasmeren van mensen. “Door mensen vanaf het begin van een verbeterproject te betrekken bij het proces, creëer je draagvlak, enthousiasme en motivatie. Daarmee krijg je mensen in beweging.”