EY-Parthenon voegt Joris Koning toe aan partnerteam

06 september 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY-Parthenon heeft zijn partnerteam versterkt met Joris Koning. Hij heeft zich aangesloten bij het leiderschapsteam van de M&A-praktijk.

Joris Koning neemt ongeveer vijftien jaar aan ervaring in management consulting en ruime industriekennis mee naar EY-Parthenon, de strategy consulting- en dealmakingtak van zakelijke dienstverlener EY.

Bij EY-Parthenon helpt Koning klanten in uiteenlopende segmenten – consumentenproducten, retail, digital en e-commerce – op het gebied van commerciële strategie, fusies en overnames, waardecreatie en digitale transformaties.

Joris Koning, Partner, EYP

Koning deed hiervoor ruime consultancyervaring op bij SparkOptimus, waar hij zo’n zeven jaar werkte (verdeeld over twee perioden), meest recentelijk in de rol van senior partner. Hij was verantwoordelijk voor de M&A-praktijk, die zowel advies verleende aan private equity als corporate klanten op het gebied van M&A-strategie, due diligence en post-fusie-integratie, met een focus op technologiegedreven business.

“Naast mijn M&A-opdrachten heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in digitale strategie- en transformatieprojecten. Daarbij heb ik zowel grote als midcap-bedrijven in uiteenlopende industrieën en geografische gebieden ondersteund”, laat Koning weten.

Buiten de adviesbranche bekleedde Koning bovendien een leidende rol bij Detailresult Groep (het bedrijf achter supermarktketens Dirk van de Broek en Dekamarkt) en deed ervaring op bij retailers Maxeda en Vroom & Dreesman, waar hij zich richtte op onder andere business development en e-commerce.

“Ik ben verheugd mij aan te sluiten bij het team van EY-Parthenon”, aldus Koning, die na een sabbatical afgelopen jaar vol energie is gestart aan zijn nieuwe uitdaging.

EY-Parthenon ontstond in 2014 toen EY het Amerikaanse The Parthenon Group overnam. Vandaag de dag is EY-Parthenon met meer dan 6.500 collega’s wereldwijd een van de grotere strategische consultancykantoren ter wereld. De Nederlandse praktijk opereert vanuit Amsterdam.