Studenten winnen 30k en support van BearingPoint

19 juni 2012 Consultancy.nl

Het Franse team van Ecole Polytechnique en ESCP Europe heeft de Europese finale van het Be. Project gewonnen. Zij wonnen met hun idee “AirSerenity”, een apparaat dat de drie belangrijkste soorten van luchtverontreinigende stoffen binnenshuis uit de lucht elimineert (deeltjes, chemische componenten en bacteriën / virussen).  De winnaars krijgen een geldprijs van €30.000 en een jaar lang management consulting support van BearingPoint bij de opstart-fase.

De Fransen versloegen in de finale 3 overige teams, waaronder het Nederlandse team aQysta van TU Delft, dat eerder dit jaar de Benelux finale van Be. Project won. Alle teams werden beoordeeld op vier dimensies: algehele kwaliteit van het project, team spirit, vermogen om de verwachte resultaten te leveren en originaliteit en creativiteit.

Joseph Youssef, co-founder van AirSerenity: “We zijn erg trots en blij met het winnen van dit bedrag en de support. Het feit dat we deze prijs ontvangen van zo’n goed consultancy bedrijf is erg belangrijk voor ons. Het zal ons helpen om ons idee werkelijkheid te maken en om het verder te ontwikkelen.”

Peter Mockler, Managing Partner bij BearingPoint: “Tijdens de 2012 editie van BE. Project bleek eens te meer het uitzonderlijke talent van de studenten om ambitieuze en genereuze projecten uit te voeren. Het is ons doel met BE.Project om het initiatief van de student aan te moedigen en het bevorderen van onze cultuur op basis van onze waarden en principes: inzet, teaming, topkwaliteit en passie".

De overige finalisten van Be. Project 2012:
aQysta (Belgie/Nederland): aQysta ontwikkelt een op waterkracht aangedreven irrigatiesysteem, een duurzame oplossing die de kinetische energie van een stromende rivier gebruikt om het water op te pompen, zodat geen fossiele brandstof of elektriciteit nodig is voor de werking. Betaalbare irrigatietechnologie kan de landbouwproductiviteit helpen verhogen en zodoende de socio-economische status van landbouwers in ontwikkelingslanden verbeteren. aQysta probeert bij te dragen tot deze visie door duurzame irrigatiepompen te bouwen.  

• TeilMahl (Duitsland): De implementatie van een sociaal platform van mensen om het voedsel dat overblijft te delen

• Ipartici.pe (Zwitserland): Een sociaal systeem om lokale vrijwilligers te ondersteunen special voor jonge mensen en hun initiatieven.

Over Be.project
Be.project werd vorig jaar gelanceerd als een jaarlijkse Europese competitie, bedoeld voor studenten van geselecteerde tophogescholen en –universiteiten in België/Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Studententeams werden uitgenodigd om hun ideeën voor een project van algemeen belang in te sturen, zoals humanitaire, sportieve of culturele projecten. Ongeveer 40 Europese hogescholen en universiteiten namen deel aan de wedstrijd.

Nieuws