Lianne van Andel start als consultant bij InContext Consultancy Group

30 augustus 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

InContext Consultancy Group heeft Lianne van Andel onlangs verwelkomd als nieuwe consultant. Ze vertelt over haar keuze voor het adviesbureau uit Baarn, haar eerste maanden en haar werkzaamheden.

Na het afronden van haar master in sociologie werkte Lianne van Andel enkele jaren als HR-adviseur binnen organisaties in de levensmiddelenbranche, de IT en de zorg. “Tijdens deze periode heb ik veel ervaring opgedaan met het observeren, benoemen en sturen van gedrag”, vertelt Lianne.

“Ik vind menselijk gedrag en hoe dat beïnvloed wordt door de omgeving fascinerend. Ook heb ik gezien en ervaren welke invloed de werkomgeving hierop heeft en hoe je als medewerker onderdeel wordt van het systeem van een organisatie.”Lianne van Andel, InContext Consultancy Group

Drie maanden terug startte ze haar nieuwe uitdaging. “Binnen InContext houden we ons bezig met de menselijke kant van organisaties. Met mijn achtergrond begrijp ik waar gedrag, patronen en bepaalde keuzes vandaan kunnen komen. InContext geeft mij vervolgens nog meer handvatten mee om, samen met de klant, te werken aan verbeteringen.”

Makkelijke keuze

Met haar keuze voor InContext heeft Lianne zich gevoegd bij een 25-koppig adviesbureau dat opdrachtgevers onder meer helpt met het versterken van hun leiderschap en samenwerking. Het bureau uit Baarn is gespecialiseerd in cultuurverandering, serious gaming, businesssimulaties, implementatie van nieuwe manieren van werken, leiderschaps- en teamontwikkeling, transformatie in organisaties en strategie-implementatie.

Wat de doorslag gaf om juist voor InContext Consultancy Group te kiezen? “Ik ben op zoek gegaan naar een innovatieve en ambitieuze organisatie. Ik werd getriggerd door de positieve boodschap die InContext uitstraalt: het daadwerkelijk beter willen maken van organisaties, door echt te luisteren naar wat er nodig is en daar de plannen en programma’s op aan te passen. De combinatie van het ontwikkelen én uitvoeren daarvan sprak mij enorm aan.”

Daarbij zag ze al gauw dat de kernwaarden van InContext “ook echt doorleefd worden”, zo legt ze uit. “Ik herkende mijn wensen voor mijn vervolgstap eigenlijk volledig terug in de stijl van InContext en dan vooral de ruimte om jezelf te kunnen zijn en plezier te hebben in het werk. Die zaken zijn voor mij essentieel. Dat mijn kennismakingsgesprekken naast informatief ook enorm inspirerend waren, maakte het voor mij heel makkelijk om voor InContext te kiezen.”

De menselijke kant van organisaties

De voorliefde voor de consultancy zat er bij Lianne, die ruime HR-ervaring meebrengt naar het bureau, al vroeg in. Ze vertelt: “De afgelopen jaren ben ik altijd vanuit interne functies werkzaam geweest in het HR-adviesvak. Ik haal veel energie uit werken aan de menselijke kant van organisaties en het samen met collega’s werken aan verbeteringen. Op velerlei gebied – van beleid tot aan persoonlijke ontwikkeling en het delen van kennis.” 

“Ik leer iedere dag en haal ontzettend veel energie uit de mooie resultaten die wij bereiken!”

Ze merkte echter dat ze zich minder bezig wilde houden met individuele casuïstiek, “waar je als HR adviseur in de dagelijkse praktijk toch veel mee te maken krijgt”, legt ze uit. “Daarnaast heb ik behoefte aan veel afwisseling en uitdaging in mijn werk en wil ik mij kunnen blijven ontwikkelen. Wanneer ik iedere dag op dezelfde plek zit of ‘het trucje wel ken’, kan ik me snel gaan vervelen en uitgekeken raken op mijn werkzaamheden.”

InContext Consultancy Group past om dan ook goed bij Lianne, zo kan ze met haar eerste maanden achter de rug inmiddels volmondig bevestigen.

“Sinds deze overstap heb ik een basis binnen een vast team van collega’s op een fijn kantoor en in een prachtige omgeving, maar krijg ik ook wekelijks een kijkje in de keuken van verschillende organisaties, werk ik voor verschillende klanten aan opdrachten met telkens weer andere doelen en ben ik dagelijks bezig met het verwezenlijken van positieve veranderingen binnen deze organisaties. Ik leer iedere dag en haal ontzettend veel energie uit de mooie resultaten die wij bereiken!”

Daarbij richt ze zich zelf in eerste instantie met name op onderwerpen als (persoonlijk) leiderschap, teamontwikkeling en cultuurverandering. “Maar ik ben ook betrokken bij de vele andere thema’s waar InContext organisaties mee helpt.”

En in de toekomst? “Na de zomer volg ik een opleiding op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid binnen organisaties en ik kijk ernaar uit ook die kennis in te gaan zetten bij onze klanten.”