Wereldwijd adviesbureau HKA haalt nieuwe investeerder aan boord

26 augustus 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd advieskantoor HKA heeft een nieuwe investeerder achter zich geschaard om samen een nieuwe fase van groei in te luiden.

Na jarenlang te hebben geopereerd onder de vleugels van Hill International zag HKA in 2017 het levenslicht als onafhankelijk bureau. Sindsdien is het adviesbureau (hoofdkantoor: Londen) gegroeid tot een team van meer dan 1.000 professionals (waaronder 130 partners) verspreid over 40 kantoren wereldwijd.

Het internationale consultancykantoor is gespecialiseerd in onder meer risicomanagement en litigation support binnen de kapitaalproject-, bouw- en infrastructuursectoren. HKA werkt voor advocatenkantoren, aannemers, corporates, operators en andere zakelijke dienstverleners.

HKA luidt volgende groeifase in met nieuwe investeerder

Bridgepoint, de investeerder die achter HKA stond bij de stap naar onafhankelijkheid en de groei in de afgelopen vijf jaar, heeft nu zijn belang in het bedrijf van de hand gedaan.

Het belang komt nu in handen van de van oorsprong Franse investeerder PAI Partners (dat deze maand ook al Vacanceselect overnam). PAI partners zal samen met HKA zijn groeipad vervolgen. Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt.

“We zijn trots op het succes dat we de afgelopen vijf jaar hebben behaald”, laat HKA-CEO Renny Borhan weten. “De volgende groeifase wordt minstens zo spannend. We zijn verheugd met de ondersteuning en expertise van PAI Partners. Samen zullen we kansen in de markt aangrijpen en onze groei versnellen.”

Waar een groot gedeelte van de groei organisch zal plaatsvinden, laat Neil McBroy, een partner bij PAI Partners, weten dat ook “gerichte overnames” deel zullen uitmaken van de groeimix. Eerder werden al The Kenrich Group (2019, kantoren in de VS) en Probyn Miers (2020, kantoren in het VK en Dubai) overgenomen.

Dealmakers

In de deal met HKA werd koper PAI Partners geadviseerd door Rothschild en DC Advisory (M&A advisory), Bain & Company (commercial), Alvarez & Marsal (financial) en Weil, Gotshal & Manges (legal).

Verkoper Bridgepoint werd bijgestaan door een team van J.P. Morgan (M&A advisory), OC&C Strategy Consultants, (commercial), BDO (financial) en Travers Smith (legal).