Broad Horizon neemt appontwikkelaar Iquality over

25 augustus 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Broad Horizon heeft Iquality overgenomen, een specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en ondersteunen van bedrijfsspecifieke cloudapplicaties.

Het is alweer de tweede deal voor Broad Horizon dit jaar na een eerdere gesloten transactie in Finland, en de achtste deal in vier jaar tijd. Met de overname van Iquality voegt Broad Horizon ongeveer 75 medewerkers toe aan zijn team, dat hiermee uitkomt op rond de 1.100 professionals, verdeeld over tien bedrijven in Nederland en Europa.

“We zijn erg trots dat we het Iquality-team mogen verwelkomen. Deze overname sluit perfect aan bij onze strategie en vult ons portfolio aan met applicatieontwikkeling voor onze bredere suite van diensten rond de cloudproposities van Microsoft”, aldus Jean-Yves Charlier, de CEO van Broad Horizon.

Broad Horizon neemt app-ontwikkelaar Iquality over

Sinds de oprichting in 1994 houdt Iquality zich bezig met de ontwikkeling van software, bedrijfsapplicaties en websites. Het Nijmeegse bedrijf werkt voor partijen in uiteenlopende sectoren en geniet vooral een sterke positie in de financiële dienstverlening en op het gebied van fleet- en assetmanagement.

Met de overname van Iquality speelt Broad Horizon volgens topman Charlier in op de “groeiende marktvraag” naar applicatieontwikkelaars in een maatschappij die snel digitaliseert. Bij zowel B2C- als B2B-organisaties zijn applicaties zoals systemen, oplossingen en apps niet meer weg te denken uit de dienstverlening en bedrijfsvoering.

Tot de klantenkring van Iquality behoren bekende namen als Athlon, De Baak, Leaseplan, Damen Shipyards, Rabobank en Royal HaskoningDHV.

“We zijn erg blij dat we onderdeel zijn van Broad Horizon”, laat Iquality-CEO John van Beek weten. “Binnen dit netwerk kunnen we intensief kennisdelen en samenwerken met partijen met ieder hun eigen expertise en eigen markten. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee ‘de digitale reis’ van onze klanten en medewerkers gemakkelijker en interessanter zullen maken.”

Iquality werd tijdens de transactie geadviseerd door Marktlink. De buy-side dealmakers zijn op het tijd van schrijven niet bekend.