Judith Nuijt blijft na stage actief bij The Next Organization

29 augustus 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd

The Next Organization heeft er een nieuwe kracht bij. Hoewel, nieuw? Judith Nuijt is al sinds december aan boord. Ze deed haar afstudeeronderzoek bij het Bussumse adviesbureau. Nu het onderzoek is voltooid heeft ze echter een contract getekend, zodat ze meteen door kan als junior consultant. We stelden Judith enkele vragen over haar onderzoek en haar keuze voor The Next Organization.

Proficiat met je afstuderen. Voor je scriptie onderzocht je hoe zorgorganisaties bezig zijn met inclusiviteit. Wat zijn je belangrijkste bevindingen? 

“Ik heb gekeken naar vier subsectoren binnen de gezondheidszorg in Nederland: de farmaceutische industrie, ziekenhuizen, medische laboratoria en paramedische praktijken. De meerderheid van de respondenten gaf dat aan dat inclusiviteit een doelstelling is binnen hun organisatie.”

Judith Nuijt, Junior Consultant, The Next Organization

“Wel waren er nog maar heel weinig respondenten die aangaven dat de organisatie op dit moment al als inclusief kan worden gezien, of de transitie maakt naar een inclusieve organisatie met een inclusief bedrijfsmodel.”

“Daarnaast ervaart de meerderheid barrières in die transitie. De voornaamste was het ontbreken van een idee hoe deze transitie kan worden gemaakt. Er is geen duidelijke roadmap en de respondenten weten niet zo goed wat de next steps zijn. Wel konden ze enkele succesfactoren noemen, met name het hebben van een duidelijke doelstelling/visie en hier met alle werknemers achter staan.”

“Kortom, het lijkt in ieder geval dat de intentie voor de verandering naar een volledig inclusieve organisatie er wel is, maar dat door het ontbreken van knowhow de werkelijke transitie vooralsnog beperkt is.”

Na masters in Diergeneeskunde en Business Development and Entrepreneurship kies je nu voor de consultancy. Wat trekt je aan de sector?

“Ik vind het heel erg leuk om met een complexe vraag aan de slag te gaan. Dit helemaal uit te pluizen, een plan van aanpak op te stellen en dat uit te voeren. Dit komt natuurlijk heel erg terug in de diergeneeskunde maar vind ik ook terug in de consultancy.”

“Ik wilde na mijn master mezelf in het diepe gooien en in een volledig nieuwe sector duiken en vond daarin werken in een team ook belangrijk. Dat is uiteindelijke de consultancy geworden!”

Wat gaf de doorslag in je keuze voor een boutique als The Next Organization?

“Met name de sfeer spreekt mij heel erg aan. The Next Organization heeft een heel hecht team waarin er met veel lol wordt samengewerkt.”

“Daarnaast vind ik het erg leuk om ook aan de slag te gaan met duurzaamheidsvraagstukken. Het zoeken van de synergie tussen verduurzamen en een positieve businesscase. Daar zijn we bij The Next veel mee bezig, wat me erg aanspreekt.”

“De consultancy is voor mij een nieuwe sector maar ik word op een hele prettige manier wegwijs gemaakt in deze wereld!”

“En als laatste de diversiteit aan opdrachten en de focus op je persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor zijn er veel kansen en mogelijkheden, leer ik heel veel en kan ik mezelf goed ontwikkelen binnen deze sector.”

Wat voor begeleiding krijg je als starter binnen The Next Organization?

“Je krijgt de kans om met veel verschillende projecten mee te werken, waarbij je verschillende rollen en taken krijgt. Hierdoor zie en leer je veel. Ook krijg je een aantal keer per jaar training en bijscholing, onder andere in gesprekstechniek.”

“Daarnaast word je gekoppeld aan een oudere collega, je coach. Hiermee heb je iedere week een weekstart waarin je doorloopt wat je die week gaat doen, of waar je mogelijk tegenaan loopt.”

“Met je coach stel je ook je halfjaarlijkse- en jaarlijkse doelstellingen op, waardoor je duidelijk voor ogen hebt waar je hard aan gaat werken dat jaar. Tegelijkertijd krijg je dan ook de kansen om je op dat gebied verder te ontwikkelen.”

“Ik vind de begeleiding tot nu toe heel fijn. De consultancy is voor mij een nieuwe sector maar ik word op een hele prettige manier wegwijs gemaakt in deze wereld!”

Tot slot, je loopt inmiddels zo’n 8 maanden rond bij The Next Organization. Wat is je het meest opgevallen aan de cultuur binnen het bureau?

“Het is een hele platte organisatie – open en transparant. Iedereen valt laagdrempelig te benaderen en staat voor je klaar. Er wordt hard gewerkt maar er is ook genoeg ruimte om met elkaar bij te praten en plezier te hebben. Deze balans vind ik heel fijn.”

Lijkt het jou ook wel wat om in een platte organisatie te werken aan uitdagende opdrachten? The Next Organization is altijd op zoek naar talent. Kijk hier voor de actuele vacatures.