BearingPoint breidt Data & Analytics-team uit met vier collega’s

16 augustus 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint heeft in de zomermaanden zijn Data & Analytics-team versterkt met vier nieuwe collega’s.

De meest ervaren van het viertal, Mateen Asad, is in mei gestart als Senior Business Consultant. Hij is afkomstig van Rabobank, waar hij vijf jaar doorbracht en in zijn laatste rol leidinggaf aan een team van business analysts. Eerder werkte hij bij ABB, waar hij meewerkte aan projecten voor het verzwaren van de elektriciteitsinfrastructuur en duurzame energie.

Mateen is bedreven in businessanalyse, strategische analyse en de vertaling van eisen en behoeften van IT-oplossingen naar de benodigde business intelligence. Daarnaast heeft hij ervaring met agile projectmanagement van grootschalige projecten.

Mateen Asad, Collin Irausquin en Joost van der Ploeg, Carlijn Visser

Bij BearingPoint gaat Mateen zich richten op opdrachtgevers in de financiële sector, waaronder banken. Ook gaat hij werken met partijen in de nutssector.

Collin Irausquin en Joost van der Ploeg zijn beiden gestart in de rol van Business Consultant. Collin maakt ook de overstap vanuit de bankenwereld, waar hij ervaring opdeed als data- en businessanalist, gericht op het in kaart brengen van innovaties. Hij hield zich vooral bezig met het verzamelen van data en het visualiseren en analyseren van de trends.

Joost brengt consultancyervaring in de luchtvaartsector mee naar BearingPoint. Bij To70 Aviation werkte hij zo’n drie jaar als consultant aan data- en analysevraagstukken. Door zijn engineering-achtergrond beschikt hij over een solide basis voor het aanvliegen van advanced data science-vraagstukken.

Tot slot Carlijn Visser, die in juli is gestart als Analyst. Ze werkte hiervoor in de financiële dienstverlening en de consultancy, waarbij de focus van haar werk lag op dashboarding, tooling en reporting.

Het Data & Analytics team van BearingPoint helpt klanten om relevante en waardevolle inzichten te halen uit data, en begeleidt trajecten van de strategische designfase tot aan de implementatie van tools en het opleveren van dashboards.