Ex Aon Consulting CEO wordt topman van SymphonyIRI

14 juni 2012 Consultancy.nl

Het internationaal opererende marktonderzoeksbureau SymphonyIRI heeft Andrew Appel aangesteld als Chief Executive Officer (CEO). Appel werkte hiervoor als COO bij Aon, CEO bij Aon Consulting en senior partner bij McKinsey & Company. Hij volgt John Freeland op, die later dit jaar met pensioen gaat.

De SymphonyIRI Group is ook in Nederland actief en werkt vanuit Zaltbommel.

Aon
Appel heeft gedurende de afgelopen jaren verschillende leidinggevende posities bekleed binnen Aon. Als Chief Operating Officer bij Aon heeft Appel een succesvol omzetgroei plan voor het bedrijf ontwikkeld en geïmplementeerd. Ook heeft hij het team geleid dat verantwoordelijk was voor de overname van Hewitt (Aon kocht Hewitt voor $5 miljard in juli 2010). Hieraan voorafgaand was Appel Chief Executive Officer van zowel Aon Consulting als Aon Benfield.

McKinsey & Company
Alvorens hij bij Aon werkzaam was, was Appel senior partner bij McKinsey & Company. Bij het strategy consulting kantoor, waar hij ruim 15 jaar werkte, adviseerde hij financiële instellingen bij een wijd spectrum van operationele, strategische en organisatorische kwesties.

"We zijn zeer verheugd dat Andrew deel gaat uitmaken van SymphonyIRI en ons gaat leiden in de volgende fase van onze groei" aldus Lawrence Benjamin, chairman van SymphonyIRI. "Hij heeft een grote staat van dienst in het leiden van professionele internationale service gerichte organisaties en veel ervaring in technologie en operational excellence."

Appel: “Ik ben vereerd deel uit te gaan maken van deze hoogstaande organisatie met een rijk verleden van innovatie en excellence. Het is een erg enerverende tijd bij SymphonyIRI. Ik kijk ernaar uit samen te werken met mijn collega’s om marktleidende analyses en insights te leveren aan onze klanten.”

Nieuws

Meer nieuws over