Yellowtail benoemt Daniel Veenhoven en Petra Maréchal

10 augustus 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Yellowtail heeft deze zomer twee nieuwe directors benoemd: Daniel Veenhoven en Petra Maréchal.

Daniel Veenhoven werkt al meer dan vijf jaar voor het adviesbureau en heeft gedurende deze periode een “belangrijke rol gespeeld” bij het opzetten van de dienstverlening op het gebied van pensioenen en vermogen.

Per 1 juli is Veenhoven benoemd tot director. “Daniel stond aan de wieg van de ontwikkeling van meerdere impactvolle nieuwe pensioenoplossingen van Yellowtail, waaronder MyLife en MyPensionPortal, en zal in zijn rol als director deze lijn verder voortzetten”, aldus Matthijs Mons, die leidinggeeft aan Yellowtail.

Daniel Veenhoven en Petra Marechal - Yellowtail

“Ik heb me de afgelopen jaren mogen verdiepen in allerlei digitalisering- en innovatievraagstukken voor klanten”, vertelt Veenhoven. “Nu de sector zo onderhevig is aan veranderingen zijn dergelijke slimme en onderscheidende technologieën en innovaties belangrijker dan ooit. Met een ambitieus team en onze innovatieve oplossingen blijf ik mij inzetten om waarde toe te voegen voor onze klanten.”

Petra Maréchal is extern aangetrokken en sinds 1 augustus aan boord. In de rol van director gaat ze Yellowtail helpen met het uitbouwen van de klantenkring in de wereld van pensioenfondsen en vermogensbeheerders. Ze richt zich vooral op de groei van de adviesdienstverlening evenals het productportfolio.

Maréchal is een goede bekende van Yellowtail. In haar vorige rol als Lead Innovatie & New Business Development bij Aegon werkte ze met Yellowtail samen aan FinSnap, een financiële tool waarmee consumenten inzicht krijgen in hun financiële plaatje voor vandaag en morgen.

“Er is nog een wereld te winnen om financiën eenvoudiger en toegankelijker te maken voor iedereen”, aldus Maréchal. “Zeker binnen het pensioendomein is die wens er ook bij alle partijen heel sterk. Gegeven de snelheid van de veranderingen die de sector nu doormaakt draag ik daar heel graag aan bij.”

Yellowtail is een specialist voor de financiële sector. Het bureau is onderdeel van het Conclusion-ecosysteem.