Twee Valcon-consultants over hun promotie en carrière

05 augustus 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Meer dan twintig Valcon-consultants in Nederland hebben promotie gemaakt in de afgelopen halfjaarlijkse promotieronde. Twee van hen zijn Herman Stehouwer en Mirte Freriks. Ze vertellen over hun carrière tot nu toe en hun ambities voor de toekomst.

Herman Stehouwer, Senior Principal binnen de data capability, kwam zes jaar geleden bij Valcon om meer impact te kunnen maken met automatische taalverwerking. Herman vervult momenteel de rol van interne klantvertegenwoordiger, modellenmaker en lead binnen een project dat zich bezighoudt met taalverwerking in documenten.

Mirte Freriks, Senior Consultant binnen de business process capability, startte ruim twee jaar geleden bij Valcon. Na als business analist bij een netbeheerder een applicatie te hebben ontworpen en geïmplementeerd, is zij recent gestart als projectleider bij een netbeheerder.

Herman Stehouwer en Mirte Freriks - Valcon

Wat is het meest uitdagende project dat je gedaan hebt bij Valcon?

Herman: “Bij een verzekeraar hebben we een chatbot project gedaan dat snel naar productie moest ondanks weerstand in de organisatie. Vooral de weerstand en de tijdsdruk maakte het uitdagend, want je wilt aan de ene kant de werknemers niet teveel in het harnas jagen en aan de andere kant de opdrachtgever ook tevreden stellen.”

“Daarnaast zat de uitdaging in het vele afstemmen en de grote hoeveelheid externe eisen die er gesteld werden aan de chatbot [denk aan security, compliance]. Uiteindelijk is de chatbot binnen drie maanden in productie gekomen.”

Mirte: “Toen ik startte bij Valcon ben ik begonnen op een project bij een netbeheerder. Hoewel het in eerste instantie niet de bedoeling was dat ik daar lang zou blijven, heb ik er uiteindelijk twee jaar gezeten en verschillende – opeenvolgende en met elkaar samenhangende – projecten gedraaid.”

“Het uitdagende binnen deze projecten was dat ik mij zowel sterk inhoudelijk in de projecten verdiepte, als dat ik overzicht moest houden over het geheel en daarin een coördinerende rol had. Daarnaast was er ook sprake van strakke deadlines binnen de projecten.”

Waar haal je binnen Valcon het meeste energie uit?

Herman: “De afwisseling van de werkzaamheden, waarin ik jonge collega’s mag begeleiden, contact heb met de klant en af en toe een demo mag geven om de klant enthousiast te zien worden. Daarnaast krijg ik veel energie door de combinatie van productie, implementatie en verankering van kunstmatige intelligentie in de bestaande organisatie.”

Mirte: “In de projecten die ik doe vind ik het leuk om situaties in kaart te brengen, oplossingen te bedenken en daarbij inhoudelijk zoveel mogelijk uit te pluizen hoe zaken in elkaar zitten. Daarbij vind ik het tof om ook anderen hierbij te begeleiden, wat ik in de afgelopen tijd ook heb gedaan.”

Wat zijn je ambities voor het aankomende jaar?

Inmiddels is Mirte gestart op een project bij een nieuwe klant. Ze is vanaf de start als projectleider betrokken en is nu bezig om de project governance op te zetten. “Het leuke aan deze rol vind ik dat ik het project van A tot Z mag gaan draaien.”

Op professioneel vlak wil Herman twee of meer summarization projecten van klantgesprekken in productie krijgen. Daar is hij al mee bezig, dus dit doel lijkt te gaan lukken. “De automatische taalverwerking heeft grote impact en zorgt voor directe interactie met de medewerkers in het callcenter, dat vind ik gaaf.” Daarnaast heeft Herman zich als persoonlijk doel gesteld om dit jaar zijn synthesizer af te bouwen.