EY wordt premium partner van het Nederlands Film Festival

29 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft zich voor drie jaar lang als premium partner verbonden aan het Nederlands Film Festival.

Het Nederlands Film Festival is een filmfestival dat sinds 1981 jaarlijks in september plaatsvindt in Utrecht. Tijdens het festival worden allerlei soorten films – van lange films en documentaires tot animatiefilms – getoond aan het grote publiek. Ook worden de Gouden Kalveren uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

EY wordt volgens de website van het Nederlands Film Festival de eerste grote corporate die zich als premium partner verbindt. EY heeft in ons land ruim 5.000 medewerkers, actief in verschillende segmenten van de zakelijke dienstverlening.

EY wordt premium partner van het Nederlands Film Festival

Volgens Jeroen Davidson, de topman van EY in ons land, kiest het bureau voor een partnership omdat het gelooft in de “essentiële bijdrage die kunst en cultuursector kan leveren aan de samenleving.”

Filmmakers hebben hierin een belangrijke rol. “Filmmakers houden ons een spiegel voor en leren ons met andere ogen naar de wereld te kijken. Ook verbreden ze je venster op de wereld en verbinden ze mensen met de verhalen die zij vertellen”, aldus Davidson.

Als premium partner profiteert EY van diverse mogelijkheden voor branding en exposure onder de ruim 100.000 bezoeken op het festival en meer dan 1,5 miljoen websitebezoekers. Ook krijgt EY een set van exclusieve hospitality tickets voor de hoogtepunten van het festival, waaronder de openingsavond, de uitreiking van de Gouden Kalveren en de rode loper premières.

In ruil daarvoor stelt EY naast een financiële bijdrage ook haar kennis en netwerk ter beschikking. “We gaan voor een partnership waarbij we in elkaar investeren en van elkaar leren”, aldus Davidson.

EY Talent Award

Als onderdeel van de samenwerking roepen de twee partijen de ‘EY Talent Award’ in het leven. De award is onderdeel van de NFF Studentencompetitie – een podium waar eindexamenstudenten van Nederlandse film- en kunstacademies hun productie aan een groot publiek kunnen presenteren.

De winnaar van de EY Talent Award ontvangt een geldprijs voor de volgende filmproductie en een op maat gemaakt coachingstraject.

Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur Nederlands Film Festival, is blij met de nieuwe samenwerking. “Talent is noodzakelijk voor nieuwe inzichten. Zowel in de filmsector als in de wereld van advisering. Het is prachtig dat EY het draagvlak vergroot om filmtalent aan te moedigen met de EY Talent Award.”

De 42e editie van het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van woensdag 21 tot en met vrijdag 30 september in Utrecht en door het land. Het prestigieuze Gouden Kalveren Gala op de slotdag in Stadsschouwburg Utrecht.