Het nieuwe bestuur van PwC in Nederland

25 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft per 1 juli 2022 een nieuw bestuur geïnstalleerd. Een introductierondje langs de vijf bestuurders van het Big Four-accountants- en advieskantoor.

Agnes Koops

Agnes Koops is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. In 1991 kwam ze in dienst van een van de rechtsvoorgangers van PwC. In juli 2007 werd ze benoemd tot partner en zes jaar later tot bestuurder van de Accountants-praktijk.

Sinds 1 juli 2018 is ze lid van de raad van bestuur. Naast haar bestuursrol is Koops tevens lid van het Overlegplatform Openbare Accountantskantoren en de stuurgroep Openbaar Belang van de brancheorganisatie NBA.

Agnes Koops, Maarten van de Pol, Janet VIsbeen, Veronique Roos-Emonds, Wytse van der Molen

Maarten van de Pol

Maarten van de Pol is benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) en Chief Operations Officer (COO). In 1996 kwam Van de Pol als accountant in dienst van een van de rechtsvoorgangers van PwC. In de zomer van 2007 werd hij benoemd tot partner en in 2013 trad hij toe tot het bestuur van de Advisory-praktijk.

Van de Pol voegde zich in 2018 bij de raad van bestuur, waar hij verantwoordelijk werd voor Advisory en fungeerde als voorzitter van de Advisory Board.

Janet Visbeen

Janet Visbeen is voorzitter van de Belasting-adviespraktijk. Ze kwam in 2004 in dienst bij PwC en werd in 2008 partner in de businessunit People & Organisation van de Belasting-praktijk. Ze geldt als een specialist op het gebied van beloningsstrategie en -advies, incentive design, corporate governance, internationale fiscale structurering en managementondersteuning bij transacties.

In 2015 werd Visbeen benoemd in het bestuur van de Belasting-praktijk. Vanuit die rol was ze verantwoordelijk voor de portefeuilles markets, innovatie en finance.

Visbeen is verder voorzitter van de Tax, Legal & People Board en heeft ook human capital in haar portefeuille. Naast haar nieuwe bestuursrol is ze ook lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling en het bestuur van Human Rights Watch Nederland

Veronique Roos-Emonds

Veronique Roos-Emonds is binnen het bestuur verantwoordelijk voor Advisory. Daarnaast is ze voorzitter van de Advisory Board en verantwoordelijk voor clients & markets.

Roos-Emonds is sinds 2005 werkzaam binnen PwC, waar ze in 2014 partner werd. Ze heeft uitgebreide ervaring in het adviseren van klanten over complexe transformatieprojecten. Van 2018-2020 was ze lid van het bestuur van de Advisory-praktijk.

Wytse van der Molen

Wytze van der Molen is voorzitter van de Accountants-praktijk. Hij voegde zich in 1994 bij van een van de rechtsvoorgangers van PwC en werd in 2006 tot partner benoemd.

De ervaren registeraccountant maakt sinds 2016 deel uit van het bestuur van de Accountants-praktijk. Voorafgaande aan zijn huidige rol was hij verantwoordelijk voor de risk & quality-portefeuille.

Het bestuur van PwC geeft in ons land leiding aan een team van meer dan 5.000 professionals. Met een omzet van €936 miljoen (2021) is PwC een van de grootste zakelijke dienstverleners van Nederland.