Hogeschool Rotterdam kiest partners voor flexibele IT-inhuur

14 juli 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hogeschool Rotterdam heeft drie partijen geselecteerd voor de flexibele inhuur van IT-professionals.

Met het contract is een bedrag gemoeid van rond de €10 miljoen, met een initiële looptijd van vier jaar. De geselecteerde partijen zijn (1) DiVetro, LINKIT en Bartosz, (2) Hero Interim Professionals en (3) Pro-Act IT. De drie partijen gaan de hogeschool helpen met de grote IT-opgave waar het de komende jaren aan werkt.

Zo lopen er allerlei moderniseringsprojecten, is de hogeschool bezig met het upgraden van de IT-infrastructuur voor de studie- en werkomgeving en worden nieuwe applicaties gebouwd voor studenten en medewerkers. De hogeschool maakt ook gebruik van een flexibele schil om piekperiodes in de IT-afdeling op te vangen (denk aan de aanvang van het nieuwe schooljaar) en om capaciteitsproblemen door ziekte of verlof op te vangen.

Hogeschool Rotterdam kiest partners voor flexibele IT-inhuur

Door gebruik te maken van een raamovereenkomst is Hogeschool Rotterdam verzekerd van kwaliteit in de inhuur en kan een langetermijnband worden opgebouwd met inhuurpartners. Bij Hogeschool Rotterdam studeren ruim 40.000 studenten en er zijn zo’n 5.000 medewerkers werkzaam.

DiVetro, LINKIT en Bartosz werken al jaren samen bij verschillende mantelovereenkomsten binnen de publieke sector. DiVetro levert experts op het gebied van architectuur, agile, analyse, data, security, management, sourcing en regie. LINKIT verzorgt systeem- en applicatieontwikkelaars en integratie- en infrastructuurspecialisten, data engineers en applicatiebeheerders. Bartosz levert agile testers.

Pro-Act IT is een specialist in de onderwijswereld. Het bedrijf is sinds 2000 actief bij vele mbo-, hbo- en universitaire instellingen en aan het onderwijs gerelateerde organisaties. Vorige week nog werd Pro-Act door HAN University of Applied Sciences geselecteerd als IT-inhuurpartner.

Hero Interim Professionals is een van de snelst groeiende bemiddelaars van interim IT-talent in ons land (het familiebedrijf wist al zeven jaar op rij een FD Gazellen-award in de wacht te slepen).

Reacties van de winnende partijen

Yvonne van Westreenen, accountmanager van DiVetro: “Hogeschool Rotterdam is een toonaangevende onderwijsinstelling waarmee wij graag de bestaande samenwerking voor de lange termijn uitbouwen en verdiepen. Eén van onze doelen is het beschikbaar maken van onderwijs voor iedereen door digitale oplossingen waardevol in te zetten. Wij stellen dan ook graag onze expertise van het professionaliseren van het ICT-voortbrengingsproces ter beschikking van Hogeschool Rotterdam.”

Eric Holierhoek, CCO van LINKIT: “Hogeschool Rotterdam is een hele mooie uitbreiding van ons onderwijsdomein. Vooral omdat ons consortium na de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Utrecht nu ook een Hogeschool mag gaan bedienen via deze raamovereenkomst. We hebben veel affiniteit met deze stad en onderwijsinstelling, we kijken uit naar een duurzame samenwerking.”

Maarten Piepers, managing partner bij Bartosz: “Wij koesteren vakmanschap. En vakmanschap begint bij hoogwaardig onderwijs. We vinden het dan ook heel tof dat we een bijdrage mogen leveren aan het mogelijk maken van dat hoogwaardige onderwijs bij Hogeschool Rotterdam.”