Martijn Sickenga start als adviseur bij KplusV

08 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KplusV heeft het team Onderwijs en Arbeidsmarkt uitgebreid met Martijn Sickenga.

Sickenga brengt meer dan dertig jaar werkervaring mee naar KplusV. De afgelopen ruim 15 jaar was hij actief als onder andere projectleider, salesdirecteur en senior development manager bij grote intermediairs.

Gedurende deze tijd hield Sickenga zich veelvuldig bezig met regievoering op publiek-private samenwerking en het realiseren van oplossingen voor de human capital-agenda’s binnen verschillende sectoren.

Martijn Sickenga, Adviseur, KplusV

Bij KplusV zet hij deze ervaring in om opdrachtgevers te helpen bij vraagstukken op het gebied van talentschaarste, transities op de arbeidsmarkt (zoals digitalisering en de energiemarkt) en de noodzaak tot een leven lang leren.

“Ik wil zichtbare verbeteringen zien. Dat is wat mij drijft als persoon en in mijn werk”, zegt Sickenga over zijn keuze voor KplusV. “Geen besluit is geen optie. Bij KplusV herken ik die mentaliteit. Samen zoeken naar écht werkende oplossingen voor complexe vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. Naast adviseren en realiseren is KplusV zelf ook vaak initiator. Dat spreekt mij erg aan.”

“Als samenleving staan wij voor immense opdrachten, zoals de energietransitie en wat dat vraagt van de arbeidsmarkt. De thema’s van KplusV – duurzaam, sociaal en innovatief – zijn voor mij richtinggevend. Ze dragen bij aan een arbeidsmarkt die voor iedereen werkt. Wendbaarheid en veerkracht zijn daarbij onmisbaar. Persoonlijk zocht ik een context waarin ik die skills zelf ook verder versterk. En die vind ik bij KplusV.”

Sickenga is ondertussen een maand actief voor het bureau. Zijn eerste indruk: “Het is geweldig om de bevlogenheid, oprechte belangstelling, professionaliteit en energie van KplusV te voelen. Met die ‘vibe’ ga ik met veel zin aan de slag.”

Met ruim 90 adviseurs, actief vanuit vestigingen in Arnhem, Amsterdam en Rotterdam, zet KplusV zich in voor een duurzame, sociale en innovatieve toekomst. Het bureau werkt daarbij samen met ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties.