BCG promoveert Eelke Kraak tot managing director en partner

29 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boston Consulting Group heeft Eelke Kraak gepromoveerd tot managing director en partner in Amsterdam.

“Ik voel me vereerd en ben dankbaar deel te mogen uitmaken van het partnerteam binnen Boston Consulting Group”, zegt Kraak op LinkedIn over deze nieuwe mijlpaal in zijn carrière.

Voor Kraak betekent zijn promotie tot managing director en partner (hij was reeds partner sinds begin 2020) de kroon op zijn sterke trackrecord en snelle groei binnen het strategiekantoor. Hij sloot zich in 2012 aan bij BCG als associate consultant en wist in tien jaar tijd vijf promoties te maken, wat hem een van de snelste groeiers binnen het Nederlandse kantoor maakt.

Eelke Kraak, Managing Director and Partner, BCG

De afgelopen tien jaar legde Kraak zich in het bijzonder toe op projecten binnen de nuts- en olie- en gassectoren, waarbij hij zowel werkte voor corporate organisaties als investeerders. Hij bediende klanten van overal ter wereld en was werkzaam voor de kantoren van BCG in Nederland, Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Kraak is gespecialiseerd in strategie, corporate development en fusies & overnames. Zo kan hij onder andere bogen op een uitgebreid dealtrackrecord van meer dan vijftig succesvolle transacties binnen de energiesector.

Enkele recente projecten waarbij hij betrokken was: het leveren van buy- en sell-side support aan energiebedrijven, ondersteuning bij de digitale transformatie van een grote olie- en gasspeler en het helpen van diverse andere klanten met hun energietransitie-agenda. Naast deze klantopdrachten fungeert Kraak binnen het Amsterdamse kantoor van BCG tevens als recruiting director.

Dirk-Maarten Molenaar, Managing Partner van Boston Consulting Group in Nederland, zegt over de benoeming van Kraak: “Ik ben verheugd Eelke te feliciteren met zijn promotie. Het is een welverdiende erkenning voor de impact die hij heeft gehad bij cliënten en in onze Energy-praktijk. We mogen ons gelukkig prijzen dat we zijn talent, passie en toewijding aan boord hebben.”