Dirk-Maarten Molenaar managing partner van BCG in Nederland

30 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijd strategy consultancykantoor Boston Consulting Group (BCG) heeft Dirk-Maarten Molenaar benoemd als nieuwe managing partner van het Amsterdamse kantoor.

De Nederlander, die al meer dan twintig jaar werkzaam is bij BCG, neemt het stokje over van Allard Creyghton, die er een volledige termijn als bestuurder op heeft zitten. Vanaf 2015 heeft Creyghton leiding mogen geven aan de Nederlandse activiteiten, nadat hij eerder drie jaar managing partner was van BCG’s kantoor in San Francisco.

Onder leiding van Creyghton heeft Boston Consulting Group zijn positie als een van de toonaangevende strategische adviesbureaus van ons land verder versterkt. Zo wist BCG onder meer het dienstenaanbod uit te breiden en deden diverse dochterondernemingen hun intrede in Nederland, waaronder BCG Gamma (advanced data science), BCG Platinion (technologie-implementatie) en Inverto (supply chain management). Deze lokale teams zijn gegroeid naar circa 300 medewerkers.

Dirk-Maarten Molenaar, Managing Partner, BCG

Vanuit zijn nieuwe rol zal Molenaar leidinggeven aan de teams van BCG in Amsterdam. Daarbij is hij eindverantwoordelijk voor het management van het kantoor – voor klant- en accountmanagement, het opleveren van projecten, maar ook voor interne activiteiten zoals employer branding. Ook zal hij leidinggeven aan de lokale duurzaamheidsagenda, als onderdeel van BCG’s organisatiebrede en ambitieuze net-zero strategie

Gedurende zijn ruim twee decennia bij BCG vervulde Molenaar al meerdere leidende rollen. Zo is hij nog altijd hoofd van de Travel & Tourism-praktijk voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika. Eerder was hij verantwoordelijk voor de recruiting bij BCG Amsterdam en lid van de Career Development Committee voor het kantoor in Amsterdam.

Voortbouwen

“Ik ben verheugd dat ik de kans krijg om deze uitdaging aan te gaan”, geeft Molenaar aan. Mai-Britt Poulsen, managing partner van BCG in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België, laat weten: “Ik kijk ernaar uit om samen met Dirk-Maarten voort te bouwen op de aanzienlijke capaciteiten en het ongelooflijk getalenteerde team dat Allard de afgelopen zes jaar heeft opgebouwd.”

Creyghton, die al sinds 1994 actief is bij het strategiekantoor, zal in navolging van de benoeming van Molenaar binnen BCG de rol van Amsterdamse voorzitter vervullen. “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met Dirk-Maarten en Mai-Britt in het verder ontwikkelen van onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen en voort te bouwen op het diverse en getalenteerde team dat we in Amsterdam hebben”, laat hij weten.

Boston Consulting Group zette in 1993 voor het eerst voet in de Nederlandse adviesmarkt, door destijds te fuseren met het lokale Nederlandse bureau Horringa & DeKoning. In zijn vroege jaren opereerde BCG vanuit een villa in Baarn, om later een kantoor te betrekken in Amsterdam.

Wereldwijde telt Boston Consulting Group 22.000 professionals en genereert het kantoor een omzet van ongeveer $8,6 miljard.