M&A-specialist Marktlink rondt twee verkoopmandaten af

15 juni 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De M&A-adviseurs van Marktlink hebben recent twee verkoopmandaten succesvol afgerond.

Officetopper | Findyour group

In de eerste deal heeft Marktlink Officetopper, een grote online verkoper van kantoormeubilair, geholpen met het vinden van een geschikte koper. Officetopper, dat werd opgericht in 1980 en 12 mensen in dienst heeft, verkoopt online voornamelijk bureaus, stoelen en kasten en levert zowel aan bedrijven als particulieren.

De zoektocht naar een geschikte koper was destijds ingezet door Erik Broeders, oud-eigenaar van Officetopper. De ondernemer had onder meer de wens om voor Officetopper en het personeel bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Met de hulp van Marktlink vond Officetopper uiteindelijk een geschikte koper in Equity Partners (Findyour group). Deze investeerder werkt de laatste jaren aan een stevige buy-and-build strategie en wil richting de toekomst marktleider worden op het gebied van werkplekken, klimaat, hospitality en etiketten.

Officetopper | Findyour group

Eerder nam de groep al de bedrijven Backshop, Bentley Europe, Rillstab en Europel Business Products over en stond het aan de basis van de oprichting van Qventi. Met Officetopper als nieuwste loot aan deze stam zet de investeerder volgens Wout Jan Wessels Boer van Findyour group weer een goede stap richting de groeiambities.

“Door de unieke positie van Officetopper en de synergieën met onze andere bedrijven kunnen we onze marktpositie verder versterken”, geeft hij aan. “Onze ervaring op het gebied van internationale handel en e-commerce stelt ons in staat om dit doel te realiseren. Naast autonome groei staan we open voor additionele overnames, die aansluiten bij onze huidige proposities.”

Ook Broeders reageert verheugd op de krachtenbundeling: “Ik heb er alle vertrouwen in dat het team samen met de Findyour-organisatie naar de volgende fase zullen leiden”, aldus de oud-eigenaar, die aangeeft in navolging van de deal in elk geval nog een jaar betrokken te zullen blijven bij het bedrijf.

Door de overname ontstaat nu een groep met 55 medewerkers en een verwachte omzet van €20 miljoen.

ALC Warehousing | Globitas

ALC Warehousing | Globitas

In de tweede deal begeleidde Marktlink de uit Alphen aan den Rijn afkomstige full service-logistieke dienstverlener ALC Warehousing bij de verkoop aan investeerder Globitas. ALC Warehousing legt zich toe op goederenopslag, transport, distributie en voorraadbeheer. Marktlink hielp ALC Warehousing bij het vinden van de juiste koper, met de voorbereiding op de deal en tijdens het gehele acquisitieproces.

Onder de vleugels van Globitas zet de 27-koppige logistieke dienstverlener de komende jaren in op verdere groei. Volgens ALC-CEO Peter van Noordennen kan het bedrijf nu putten uit de expertise en kennis van zijn nieuwe aandeelhouder: “De komende jaren bouwen wij ons bedrijf verder uit als hoogwaardige partner voor onze klanten in binnen- en buitenland.” ALC Warehousing werkt voor internationale bedrijven, van Zuid-Afrika tot Zweden en China tot Amerika.

Ook investeerder Globitas is verheugd over de krachtenbundeling. “Peter en zijn team hebben de afgelopen jaren geweldig werk geleverd om ALC op te bouwen tot een cruciale full service-logistieke dienstverlener met de hoogste veiligheidscertificaten”, laat partner Gijs van Dam weten. “Door de dienstverlening uit te breiden en met nieuwe verdienmodellen te komen, kunnen wij nog meer waarde leveren aan klanten.”

Verkoper ALC Warehousing werd tijdens de deal bijgestaan door Marktlink M&A-manager Michiel Knubben. Verder kreeg ALC juridische ondersteuning van Els in ’t Veld van MA law. Koper Globitas werd geadviseerd door Quirijn Biesheuvel van BJTK en juridisch bijgestaan door Atlas Fiscalisten, Pharios, CVO en CBRE