Pantheon Automatisering sluit zich aan bij Total Specific Solutions

13 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pantheon Automatisering, een IT-bedrijf uit Heerenveen, is overgenomen door Total Specific Solutions, dat hiermee alweer zijn 17de deal van dit jaar sluit.

Total Specific Solutions behoort met meer dan 4.300 medewerkers tot een van de grotere IT- en softwarebedrijven van Europa. De van oorsprong Nederlandse groep is actief in meer dan tien landen, met thuismarkt Nederland als een van de belangrijkste markten.

Met de overname van Pantheon Automatisering voegt Total Specific Solutions rond de 130 medewerkers (omzet: €15 miljoen) toe aan het team.

Pantheon Automatisering sluit zich aan bij Total Specific Solutions

Pantheon Automatisering is een softwareleverancier van bedrijfssoftware voor middelgrote Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de productie-, handel- en dienstensector.

Het bedrijf heeft verschillende softwarepakketen. Pantheon ERP is een branchespecifieke oplossing voor productie-, handels- en servicebedrijven. De oplossing FreshNG maakt informatiestromen inzichtelijk voor agrobedrijven (aardappels, groente en fruit). Pantheon Financieel is een softwareoplossing voor het financiële management van bedrijven, en Pantheon HRM is de digitale oplossing voor de HR-processen binnen het MKB, inclusief loon-, en salarisverwerking.

Tot slot levert het Pantheon Hosting, dat SaaS- en Paas- oplossingen biedt vanuit het datacenter van Equinix.

“In Total Specific Solutions hebben wij een nieuwe eigenaar gevonden die gelooft in ‘software for life’ en ons kan meenemen in een volgende stap. Hiermee waarborgen wij de continuïteit voor het bedrijf, onze klanten en medewerkers”, aldus Henk Lankman, voormalig mede-eigenaar en vertrekkend CEO (hij wordt opgevolgd door Tom van Noort.”

Lankman en de overige aandeelhouders werden tijdens de deal ondersteund door Marktlink. “Er was veel belangstelling uit binnen- en buitenland voor Pantheon”, zegt Karel Kramer, die het verkoopproces begeleidde.

“Voor de ondernemers was het van belang dat Pantheon terechtkwam bij een partij met oog voor de toekomst, de medewerkers en klanten. In Total Specific Solutions is de partij gevonden waarmee leidende spelers binnen het midden- en kleinbedrijf de volgende stap kan maken.”

Pantheon Automatisering gaat verder als een autonoom bedrijf binnen Total Specific Solutions. “Wij zijn verheugd om Pantheon aan onze portfolio toe te mogen voegen in de Benelux”, aldus Joost van Haarlem, Portfolio Manager bij Total Specific Solutions.

Eerder deals die de IT-groep in Nederland dit jaar heeft afgerond waren onder meer de overnames van OSL, Intramed, Tans en SpraakLab.