Valcon maakt geografische processen inzichtelijk met ArcGIS

03 juni 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Valcon heeft jaren ervaring in procesoptimalisatie bij verschillende energieleveranciers en vervoerders. Kenmerkend voor deze bedrijven is dat zij beschikken over fysieke assets zoals bussen, spoor of energietransformatoren, die onmisbaar zijn voor het verlenen van diensten aan hun klanten. Ruimtelijke informatie en de locatie van deze assets zijn hierdoor een belangrijk onderdeel van de bedrijfsprocessen.

Geografische informatiesystemen (GIS) bieden een manier om grote hoeveelheden procesdata geografisch inzichtelijk te maken. Deze GIS-data is een digitale geografische afspiegeling van de fysieke wereld. De data beschrijft bijvoorbeeld de geografische eigenschappen van de assets, locaties of activiteiten van een bedrijf.

Door ruimtelijke informatie te koppelen aan de bedrijfsprocessen worden nieuwe inzichten verkregen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verdeling van knelpunten van een proces over verschillende regio’s. Deze inzichten verschaffen vervolgens mogelijkheden voor procesoptimalisatie.

Valcon maakt geografische processen inzichtelijk met ArcGIS

Low-code en GIS

Bij procesoptimalisatieprojecten die Valcon voor zijn klanten uitvoert is een van de technische componenten van het werk de koppeling realiseren tussen het te bouwen systeem met een van de twee grotere Amerikaanse softwareplatforms voor GIS: Google (Maps) of Esri (ArcGIS). Valcon heeft een uitgebreid trackrecord in het implementeren van dergelijke software in zijn bedrijfsapplicaties.

Technology Guilds

Binnen de Technology capability van Valcon werken consultants samen in specifieke guilds. Dit zijn samenwerkingsverbanden waarbinnen de gemene delers die over de platforms en technologieën heen gelden ondergebracht zijn.

Voorbeelden van guilds zijn (IT) architectuur, Cloud infrastructuur & integratie, UX design, Testing en Quality Assurance en Software Engineering. Deze guilds zijn relevant voor nagenoeg alle technologieën waar Valcon mee werkt.

Software Engineering

Vanuit het Software Engineering guild van Valcon zorgt het consultancybureau voor het onderhoud van de componenten die ontwikkeld zijn, zodat deze bijvoorbeeld aansluiten bij de meeste recente marktstandaarden.

Nadat vorig jaar de belangrijkste Google-componenten herschreven zijn volgens de meeste recente webstandaarden (React & TypeScript), was begin dit jaar de meer complexe Esri (ArcGIS)-component aan de beurt.

De eerste door Valcon gepubliceerde versie van deze component dateert uit 2017. Sindsdien is deze GIS-component reeds duizend keer ingezet voor procesimplementaties bij verschillende klanten over de hele wereld – van Noord-Amerikaanse postbedrijven, onroerendgoedhandelaren en Aziatische energiebedrijven tot een Nederlandse spoorbeheerder.

Valcon biedt deze vernieuwde herbruikbare GIS-component gratis aan binnen de low-codegemeenschap. Dit geldt eveneens voor de verschillende Google Maps-componenten. Zo draagt Valcon bij aan het inzetten van herbruikbare en betrouwbare GIS-componenten voor zowel zijn klanten als daarbuiten.