Twee nieuwe externe leden in RvT BDO Nederland

11 mei 2012 Consultancy.nl

BDO heeft Mariëtte Doornekamp en Paul Thijssen benoemd tot respectievelijk externe voorzitter en extern lid van de Raad van Toezicht (RvT) van BDO Nederland. Beiden zijn per 1 mei 2012 toegetreden.

Over Mariëtte Doornekamp
Mariëtte Doornekamp startte haar carrière binnen het bankwezen. Na zeventien jaar stapte ze over naar een CFO-functie binnen Damen Shipyards. Daarna bekleedde ze respectievelijk een bestuurs- en directiefunctie bij MCB International en Velocity Private Equity. Mariëtte Doornekamp beschikt over ruime toezichthoudende ervaring. Op dit moment is ze onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Menzis, Zorgpunt BV en Conclusion en lid van het bestuur van Pensioenfonds ABP.

Mariëtte Doornekamp neemt per 28 juni 2012 de functie van de huidige voorzitter, Tom Rusting, over.

Over Paul Thijssen
Paul Thijssen is ruim 19 jaar actief geweest in de accountancywereld. Bij Andersen Nederland was hij in eerste instantie werkzaam als accountant, daarna als partner Consultancy en vervolgens als partner verantwoordelijk voor de ondersteunende functies. Na zijn overstap naar Deloitte werd hij eindverantwoordelijk voor Shared Services & Outsourcing. Vanaf 2006 tot 2012 was Paul Thijssen lid van het College van Bestuur van het ROC Midden Nederland. Daar was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Vastgoed, Finance, Contractactiviteiten en de ontwikkeling van de Shared Services. Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig adviseur bij diverse maatschappelijke organisaties.

Paul Thijssen neemt per 1 januari 2013 de functie van huidig extern lid Marcel Wanrooy over.

Nieuws