Barend van Bergen wordt partner bij EY-Parthenon

13 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Barend van Bergen is naar Nederland teruggekeerd om zich als partner aan te sluiten bij strategisch consultancykantoor EY-Parthenon.

“Na vijf jaar bij EY in het Verenigd Koninkrijk kijk ik er erg naar uit om ESG (environmental, social, governance) verder te integreren in het Strategy & Transactions-aanbod van onze Nederlandse praktijk en de dienstverlening uit te bouwen”, laat Van Bergen weten in reactie op zijn overstap.

Van Bergen is aangesteld als partner binnen de in Amsterdam gevestigde Sustainability-praktijk, die onderdeel is van de Strategy & Transactions-tak van het kantoor. De praktijk richt zich op duurzaamheids- en ESG-onderwerpen, vanuit de context van transformaties, fusies en overnames, operaties en sociale impact.

Barend van Bergen wordt partner bij EY-Parthenon

Van Bergen zal binnen EY-Parthenon ook de rol vervullen van Global Long Term Value Methodology Leader. Vanuit die proposities helpt hij samen met zijn collega’s bedrijven bij het aanpassen van hun businessmodellen, om zo toekomstbestendig te kunnen blijven. Denk aan ondersteuning bij het formuleren van hun purpose, het realiseren van sociale impact, duurzaamheid en digital first-dienstverlening.

De Nederlander brengt meer dan 25 jaar ervaring in het adviseren van bedrijven op het gebied van duurzaamheid en ESG mee naar zijn nieuwe rol. Die ervaring deed hij hoofdzakelijk op als management consultant.

Naast zijn werk voor klanten maakt Van Bergen ook deel uit van diverse EY-teams die met de International Business Council van het World Economic Forum’s samenwerken aan de ontwikkeling van ESG-metrics. Eerder werkte hij samen met de Coalition for Inclusive Capitalism aan het Embankment Project for Inclusive Capitalism. Daarbinnen werkten 9 bedrijven en 22 investeerders samen aan de ontwikkeling van EY’s Long Term Value framework.

“Meer dan ooit zijn klanten op zoek naar geïntegreerde oplossingen voor een aantal van de meest urgente vraagstukken van onze tijd. Met onze ambitie, internationale netwerk, talent, kennis en langdurige ervaring bevindt EY zich in een unieke positie om een verschil te maken”, aldus Van Bergen over zijn nieuwe uitdaging.