Scale-ups barsten van vertrouwen (maar worstelen met talent)

16 mei 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft de 2022-editie uitgebracht van zijn ‘Scale-Up Confidence Survey’, een rapport dat in kaart brengt hoe oprichters en bestuurders van Nederlandse en Belgische scale-ups naar de toekomst kijken. Een rondje langs de vijf belangrijkste conclusies.

1: Scale-ups blaken van het vertrouwen

Geen enkele van de 291 oprichters en bestuurders van scale-ups die door Deloitte zijn ondervraagd geeft aan zich serieuze zorgen te maken over de groei van de onderneming in 2022. En slechts 1% zegt ‘enigszins bezorgd’ te zijn.

Hoe zeker bent u ervan dat uw onderneming haar groeitraject kan voortzetten of zelfs versnellen?

2: Scale-ups willen minimaal verdubbelen in 2022

Voor scale-ups is verdubbelen in één jaar tijd niet heel bijzonder. Gemiddeld genomen verwachten de scale-ups die door Deloitte zijn ondervraagd met 132% te groeien. Weinig verrassend geldt hier ‘hoe kleiner de scale-up, de hoger de groeitarget voor het komende jaar’.

Welk omzetgroeipercentage verwacht u in 2022?

3: Bijna de helft van scale-ups wil nieuwe markten aanboren

Het werven van nieuwe klanten blijft het belangrijkste focuspunt voor het realiseren van de groeiambities in 2022. Bijna de helft van de scale-ups richt zich op het betreden van nieuwe markten (gebieden dan wel sectoren). Minder dan 10% denkt aan fusies en/of overnames als een manier om te groeien.

Wat zijn in 2022 de belangrijkste focusgebieden om uw groeiambities te verwezenlijken?

4: Bijna driekwart denkt aan extra kapitaal

71% van de scale-ups zoekt dit jaar extra financiering om hun ambities te verwezenlijken. In driekwart van deze gevallen zijn hun ogen gericht op externe investeerders, waarbij durfkapitalisten met afstand de populairste bron zijn om geld op te halen. Meer dan de helft van de scale-ups houdt ook scherp subsidies in de gaten.

Welke soorten financiering overweegt u om uw groeitraject te voeden? - Welke soorten nieuwe investeerders overweegt u?

5: Talent is de grootste zorg

Het vinden van het juiste talent is tegenwoordig de voornaamste zorg onder scale-ups, waarbij 50% van de bedrijven dit ziet als de grootste uitdaging in het realiseren van hun groeiambitie, een stijging van 22 procentpunt ten opzichte van vorig jaar. Destijds stonden corona-gerelateerde economische uitdagingen nog op de eerste en tweede plek.

Wat waren de grootste uitdagingen om uw groeiambitie te bereiken?

Een scale-up is een startup die de eerste vijf jaar heeft overleefd en minimaal €10 miljoen omzet genereert. Een scale-up betekend letterlijk ‘opschaler’ en is een succesvolle startup. Opmerkelijk feitje: de term scale-up is bedacht door consultancybureau Deloitte in 2015, toen het bureau een grootschalig onderzoek naar succesvolle startups lanceerde.