Boer & Croon haalt Bart Vergeer aan boord als senior manager

10 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Bart Vergeer is als Senior Manager gestart bij Boer & Croon. Hij gaat zich bezighouden met het ondersteunen van klanten op het gebied van finance en technologie.

“De link tussen finance en technologie vind ik ontzettend leuk”, laat Vergeer weten. “Juist door de invloed van technologie verandert het traditioneel inhoudelijke en rigide vak van finance in een vraagstuk over wanneer welke data van toepassing zijn om de juiste managementbeslissingen te maken.”

Binnen het financiële domain richt Vergeer zich vooral op controlling, een vakgebied waarbinnen hij zowel in lijnfuncties als in de rol van consultant ervaring heeft opgedaan.

Boer & Croon haalt Bart Vergeer aan boord als senior manager

Vergeer startte zijn loopbaan bij KPMG, waar hij werkte voor het controlling-team binnen de Finance-afdeling. Daarna maakte hij intern de overstap naar de adviespraktijk. Binnen de IT Advisory-tak was hij ruim vijf jaar actief als ERP-specialist, vooral op het gebied van SAP FICO.

“Bij ERP-trajecten zijn er altijd problemen, door complexiteit, gebrek aan integratie met de operatie, zware documentatie-vereisten of omdat er bijzondere eisen aan worden gesteld”, legt Vergeer uit. “Juist die uitdagingen trekken me heel erg aan, juist omdat strategisch denken en draagvlak zo van belang zijn in die situaties.”

Na ruim zeven jaar verliet Vergeer KPMG, dat hij omschrijft als “een geweldige leerschool”: “Wat ik daar heb mogen meemaken en ontwikkelen, zowel intern als bij klanten door heel Europa en zelfs Noord-Afrika, was geweldig.”

Hij stapte van het Big Four-kantoor over naar BAS Consultancy, om na een jaar te kiezen voor een nieuwe uitdaging als zelfstandige interim-dienstverlener, een rol die hij uiteindelijk zo’n twee jaar bij Defensie heeft mogen uitvoeren. 

Zelfstandig zijn heeft echter ook zijn nadelen. “Ik miste de intellectuele gedrevenheid die vooral in de eerste jaren bij IT Advisory zo leuk was”, aldus Vergeer, die mede daarom besloot zich bij Boer & Croon aan te sluiten: “Boer & Croon heeft dit juist wel. We groeien hard en er heerst een hele andere cultuur, die mede gevoed wordt door de sterke en onbelemmerde ontwikkelingsdrang die bij onze grote groep Young Executives zit.”

Bij Boer & Croon wordt Vergeer een van de seniors binnen de Finance & Technology-praktijk. “Ik acteer altijd op programma’s met raakvlakken op technologie, softwareimplementatie, controlling of strategie”, sluit hij af.