Xebia versterkt Agile Expert-team met consultant Sven Smits

02 mei 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sven Smits heeft zich aangesloten bij Xebia. Met de kennis en praktijkervaring van de nieuwe aanwinst verstevigt Xebia zijn agile-dienstverlening op het gebied van business & people agility.

Smits is aangesteld als Agile Transformation Consultant. In deze rol gaat hij klanten van het bureau – vooral grote corporates – adviseren en ondersteunen bij de transitie naar een wendbare organisatie.

De afgelopen jaren werkte Smits als Agile Consultant bij VodafoneZiggo. Daarvoor bekleedde hij agile-rollen bij verzekeraar De Goudse en was hij circa zes jaar actief in verschillende functies bij Oasen en Eneco.

Xebia versterkt Agile Expert team met consultant Sven Smits

“Ik kijk ernaar uit om organisaties en teams te consulten, coachen en trainen, zodat ze wendbaarder kunnen worden en kunnen inspelen op de veranderingen op de markt”, zegt Smits over zijn nieuwe uitdaging.

Bij het team van Xebia’s Agile Experts ziet hij zich omringd door mensen met verse kennis, ervaring en enthousiasme, zo laat hij weten. “De kennis en expertise van de mensen hier is groot en de bereidwilligheid om samen te werken en die kennis te delen misschien nog wel groter. Er heerst een hele prettige sfeer.”

“Ik voel mij in deze open en ontspannen cultuur uitgedaagd om zowel mijzelf te blijven ontwikkelen als ook mijn passie te delen met deze getalenteerde Xebianen.”

Smits specialiseert zich in het kickstarten van de agile-ambities van organisaties. “Iedere context, organisatie en mens is weer anders en vraagt andere oplossingen”, aldus Smits. Door vragen te stellen als ‘waarom willen we veranderen, wat willen we bereiken en wat motiveert ons?’ weet hij pragmatische oplossingen aan te reiken voor wat er nodig is om een bepaald resultaat te behalen.

Xebia heeft meer dan 4.000 medewerkers in zo’n tien landen. De roots van het bedrijf liggen in Nederland. Samen met investeerder Waterland wil Xebia de komende vijf jaar uitgroeien tot een wereldwijde speler van formaat.