Atos en Mendix bouwen samenwerking verder uit

29 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos en Mendix gaan hun jarenlange samenwerking uitbouwen. De twee partijen zullen daartoe hun activiteiten op het gebied van hyperautomation en decarbonisatie verder opschroeven.

De internationale IT-dienstverlener werkt al jaren samen met Mendix, en is een certified consulting- en implementatiepartner van het low-code platform.

Atos helpt organisaties over de hele wereld – vooral in de sectoren maakindustrie, retail, publieke sector, telecom en financiële dienstverlening – met de toepassing van het Mendix low-code platform. Door gebruik te maken van low-code kunnen Atos-klanten hun digitale transformatie-ambities versnellen en effectiever samenwerken aan digitale innovatie.

Atos en Mendix bouwen samenwerking verder uit

Rakesh Khanna, Head of Digital bij Atos, zegt over de nieuwe samenwerking: “In het snel veranderende digitale landschap kunnen we met deze samenwerking het Mendix low-code platform gebruiken om unieke diensten aan te bieden die we snel kunnen aanpassen en die inspelen op de marktveranderingen en kansen van onze klanten.”

“We zijn ervan overtuigd dat de uitbreiding van onze huidige samenwerking met Siemens bijdraagt aan de gezamenlijke missie om innovatieve oplossingen te bieden aan organisaties die hun digitale transformatie willen versnellen.”

Centraal in het nieuwe partnership staan twee thema’s: hyperautomation en decarbonisatie.

Hyperautomation

Onder hyperautomation wordt de versnelde overstap naar automatisering verstaan. Volgens Atos is het Mendix-platform bij uitstek geschikt om bedrijfsprocessen en taken te automatiseren.

“Met de inzet van low code kunnen organisaties hun processen stroomlijnen, waardoor de totale kosten en benodigde tijd voor het veranderen of verbeteren van systemen voor applicatie-ontwikkeling worden verminderd”, aldus Khanna.

Organisaties kunnen zo’n traject starten “zonder veel te investeren in technische capaciteit en expertise”, omdat het low-codeplatform “eenvoudig integreert met bestaande componenten en geen aanpassingen nodig heeft aan de onderliggende infrastructuur.”

Khanna vervolgt: “Ook zorgt het platform ervoor dat bedrijven meer kunnen inzetten op container-omgevingen voor hun applicaties. Hierdoor kunnen zij applicaties overal inzetten en opschalen, zonder deze opnieuw te moeten ontwikkelen.”

Decarbonisatie

De tweede pijler richt zich op de bijdrage aan de ‘net zero’-doelstellingen van organisaties. IT speelt hierin op meerdere vlakken een rol. Volgens onderzoek van het World Economic Forum kunnen digitale technologieën helpen de wereldwijde uitstoot van koolstof met 15% te verminderen in 2030.

Khanna: “Dit kan worden bereikt door de inzet van digitale innovaties op het gebied van energie, productie, landbouw, transport en verkeersmanagement. Met deze overeenkomst zetten we kracht bij onze ambities in deze sectoren.”

Daarnaast kan low-code zorgen voor een lagere voetafdruk van de IT-afdeling zelf. Het Mendix-platform is cloud-native en maakt containerisatie van applicaties mogelijk. Zo kunnen organisaties hun apps overal inzetten en opschalen zonder opnieuw te hoeven ontwikkelen. Ook is minder beheer van de infrastructuur nodig.

“Met het Mendix low-code platform kan Atos haar klanten ondersteunen bij het ontwikkelen van applicaties met weinig milieu-impact en zo bijdragen aan het verlagen van hun CO2-voetafdruk”, besluit Khanna.