Accenture Interactive wordt omgedoopt tot Accenture Song

26 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft een nieuwe naam in het leven geroepen voor zijn Interactive divisie: Song.

Zo’n tien jaar geleden begon Accenture met het opbouwen van een eigen business gericht op de Chief Marketing Officer: Accenture Interactive werd geboren. In het afgelopen decennium is de divisie rap gegroeid, vooral door het opkopen van kleinere spelers en specialisten.

In totaal zijn in 10 jaar tijd meer dan 40 overnames gesloten, waarmee Accenture Interactive is uitgegroeid tot een speler van wereldformaat. Met omzet van $14 miljard concurreert het bureau vandaag de dag onder meer met traditionele partijen als WPP, Omnicom, Publicis and Dentsu, en de digital agencies van de Big Four zoals Deloitte Digital.

Accenture Interactive wordt omgedoopt tot Accenture Song

“Accenture Song symboliseert de groei die we samen met onze klanten doormaken,” zegt David Droga, CEO van Accenture Song. “Sinds het prille begin heeft Accenture Interactive klanten geholpen merken en organisaties te bouwen en te laten groeien door experience-led te zijn.”

“Maar de behoeften van onze klanten en hun klanten zijn vandaag opvallend anders. Om te kunnen profiteren van de volgende groeigolf, zullen bedrijven mee moeten met de snelheid van het leven en voortdurend hun relevantie tonen aan hun klanten, hun mensen en de wereld in het algemeen.”

Julie Sweet, voorzitter en chief executive officer van Accenture, voegt toe: “Accenture Song helpt zijn klanten met het opnieuw vinden van hun connecties en experiences door creativiteit, technologie, en intelligentie samen te brengen. Van idee tot bouw tot exploitatie met managed services, stellen we onze klanten in staat om veel sneller toegang te krijgen tot ideeën, talent en resultaten.”

Gevraagd waar de naam ‘Song’ voor staat, zegt Droga dat de naam de kernkrachten van het bureau belichaamt: “een menselijke en universele vorm van vakmanschap, verbinding, inspiratie en techniek.”

Bekende klanten van Accenture Song zijn onder meer H&M, Liberty Global, Jimmy Choo, Michael Kors, Warner Music, en Versace.

In ons land is de groei van Accenture Song versneld door de overnames van Mobgen in 2016 en Storm Digital in 2019.