Wim Nieland legt taken bij Aeves Groep neer (maar blijft aandeelhouder)

28 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wim Nieland, een van de aandeelhouders en grondleggers van Aeves Groep, neemt afscheid van de inkoopdienstverlener. Nieland blijft wel aan boord als aandeelhouder.

Na jarenlang leiding te hebben gegeven aan de inkooppraktijk van een grote detacheerder, sloot Wim Nieland zich in het eerste kwartaal van 2012 aan bij Aeves Groep.

In die tijd – ongeveer een jaar voor zijn overstap – was Aeves nog een startup, opgericht door Pieter van der Vloed (nu non-executive board member) en Sherief Abdalla (nu de CEO van het bedrijf). 

Wim Nieland, Aeves Groep

In de rol van consultant en later directeur van de publieke sector-praktijk heeft Nieland de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de groei die Aeves Groep heeft doorgemaakt. Vandaag de dag is het bureau een van de grootste allround inkoopdienstverleners van ons land.

Nieland gaf leiding aan alle diensten van Aeves Groep binnen het publieke domein – advies, detachering, executive search, training en onderzoek. “De publieke sector heeft mijn hart. Dit werd een belangrijke motor binnen Aeves, en later AevesBenefit en Aeves Groep. Samen voeren we tot op de dag van vandaag veel mooie opdrachten uit in het publieke domein”, aldus Nieland over zijn bijdrage.

Meest recentelijk bekleedde Nieland de rol van Directeur Business Development voor de verschillende labels van Aeves Groep, om nu zijn taken neer leggen bij het bureau. “Na ruim tien jaar neem ik afscheid van Aeves Groep. Ik heb vanaf het begin van Aeves als ondernemer gewerkt aan de opbouw en ontwikkeling van het bedrijf. Nu is het tijd voor wat nieuws. Een weloverwogen besluit dat ik desondanks met enige moeite heb genomen.”

“Mijn fascinatie voor het inkoopvakgebied en mijn behoefte om een significante maatschappelijke bijdrage te leveren, hebben geleid tot de oprichting van Stichting Voedselvangnet. Ik heb de keuze gemaakt om mij hier vanaf nu volledig op te gaan richten en mijn rol bij die Stichting dus niet langer meer te combineren met een uitvoerende rol binnen Aeves Groep.”

Stichting Voedselvangnet is een partij die Voedselbanken Nederland helpt met het inkopen van voedsel en levensmiddelen. Voedselbanken Nederland heeft rond de 170 filialen door het land. De andere bestuurders van de stichting zijn Marco van der Woude en Marc van Alphen.