Boer & Croon voegt Dennis van Hattem toe aan het partnerteam

21 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft het partnerteam uitgebreid met Dennis van Hattem, die zich gaat focussen op de uitbouw van de Operations-praktijk.

Van Hattem brengt jarenlange ervaring in operations met zich mee naar de zakelijke dienstverlener, behaald zowel aan de klantzijde als in de rol van consultant.

De afgelopen tien jaar werkte hij bij Gwynt, een boutique-advieskantoor, waar hij als Principal deel uitmaakte van het managementteam en leidinggaf aan het Retail & Wholesale-team.

Dennis van Hattem, Partner, Boer & Croon

Gedurende deze tijd begeleidde hij meer dan 40 projecten, van het aanscherpen van de (formule)strategie en positionering tot en met het doorvoeren van organisatieveranderingen en het realiseren van structurele verbetering in de commerciële, operationele en financiële performance.

Van Hattem omschrijft zichzelf als een adviseur die de brug slaat tussen strategie en executie. “Het is mijn passie om samen met klanten managementvraagstukken op te lossen en echte veranderingen door te voeren. Dat begint met een praktische vertaling van wat ze willen bereiken en ervoor zorgen dat dit organisatorisch wordt ingevuld.”

“De combinatie van inhoudelijke expertise, maatwerk en mensenwerk is wat mij betreft de sleutel tot bloei en groei. Een mooi voorbeeld is het traject dat ik onlangs heb begeleid bij het substraatbedrijf Lensli van Horticoop. Dat begon met een strategieherijking en het opzetten van een groeiprogramma.”

“Vervolgens hebben we een interim-directeur geplaatst om een versnelling te realiseren in de implementatie en hebben we gewerkt aan commercial en operational excellence. Lensli is nu aan het groeien met focus op duurzaamheid en heeft een gezonde propositie voor de toekomst. Daar kijk ik met veel plezier op terug.”

Vanuit Gwynt was hij ook de initiator van Gamechangerz, een platform dat DGA’s en directieleden helpt bij het relevant en toekomstbestendig houden van hun businessmodellen.

Daadwerkelijk doen

Van Hattem voegt zich nu vol enthousiasme bij het partnerteam van Boer & Croon. “Wat mij aanspreekt bij Boer & Croon is dat de nadruk op ‘getting things done’ ligt. Geen dikke rapporten dus, maar daadwerkelijk doen als beste manier om mensen en processen in beweging te krijgen en om veranderingen te realiseren. Bij zo’n club voel ik mij thuis.”

Bij het managementadviesbureau richt hij zich vooral op klanten in de retail, wholesale, agri- en foodindustrie. “Dat zijn marktsectoren die volop in beweging zijn en waar mensen nodig zijn die zaken in beweging kunnen brengen.”

Eerder in zijn loopbaan (tussen 2005 en 2010) vervulde hij diverse operationsfuncties bij onder andere Lidl, Zeeman en Yacht.