Accenture koopt duurzaamheidsadviesbureau Greenfish

20 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft Greenfish overgenomen, een van oorsprong Belgisch adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheidsdiensten. Zo’n 270 professionals in België, Frankrijk en Nederland maken de overstap naar de Sustainability Services-praktijk van Accenture.

Greenfish, dat met zijn hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, is een ingenieurs- en adviesbureau dat zijn klanten helpt met onder meer duurzaamheidsdienstverlening en decarbonisatie. Sinds de oprichting in 2010 heeft het duurzaamheidsadviesbureau zijn activiteiten uitgebreid naar meerdere Europese steden, waaronder Antwerpen, Gent, Amsterdam, Parijs en Lyon, alwaar het fysieke vestigingen heeft.

Greenfish adviseert zijn klanten binnen iedere fase van hun project lifecycle: van strategie tot implementatie. Daarbij is het bedrijf vooral actief binnen de sectoren energie, farma & life sciences, water, bouw, infrastructuur, transport, productie, consumentenproducten en retail.

Accenture koopt duurzaamheidsadviesbureau Greenfish

Accenture breidt met de overname zijn duurzame vaardigheden en capaciteiten uit en kan zijn diensten nu nog sneller opschalen, om zo tegemoet te komen aan de toenemende vraag vanuit zijn klanten, zo stelt Peter Lacy, Accenture’s global Sustainability Services Lead en Chief Responsibility Officer.

“Europese bedrijven versnellen hun duurzaamheidstransformatie, in het bijzonder na COP26, waarbij de evoluerende druk op energie en de supply chain deze trend alleen maar versterkt”, aldus Lacy.

“De toevoeging van 270 hoogopgeleide professionals op het gebied van koolstofarme energietransitie, de circulaire economie en ESG-metingen zal ons sterke leiderschap in heel Europa en in de cruciale markten van Frankrijk, België en Nederland snel verder versterken.”

Olivier Girard, Market Unit Lead bij Accenture voor Frankrijk & Benelux, voegt toe: “De overname van Greenfish versterkt onze diepgaande ervaring in het helpen van Europese klanten in hun ESG-prestaties en het verankeren van duurzaamheid in hun activiteiten.”

De deal met Greenfish bouwt voort op Accenture’s overname van Avieco, eerder deze maand in het Verenigd Koninkrijk, en de overname in 2021 van Arabesque S-Ray, een Brits bedrijf dat overal ter wereld duurzame data-inzichten levert aan zijn klanten.

Voor Greenfish betekent de krachtenbundeling met Accenture dat het bureau nu een nog bredere groep klanten kan bereiken en hen een “geheel nieuw niveau van strategisch advies en diensten” kan aanbieden, laat Yann Louise weten, medeoprichter van Greenfish. “Hierdoor kunnen we de duurzaamheidstransformatie van onze klanten versnellen en onze impact op de maatschappij vergroten.”

De afgelopen periode heeft Accenture meerdere Europese deals gesloten. Zo nam het vorig jaar in ons land Zestgroup over, terwijl het datzelfde jaar in Frankrijk vier overnames voltooide, waaronder die van Exton Consulting, een managementconsultancykantoor met een focus op de financial services-sector.