Baker Tilly versnelt groei in noorden met Rikst Accountants

13 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het is alweer meer dan vijf jaar geleden dat Baker Tilly in ons land een overnamedeal sloot. Nu heeft het Rikst Accountants overgenomen, een branchegenoot met rond de 20 medewerkers.

Met het inlijven van het boutique accountants- en advieskantoor bouwt Baker Tilly zijn aanwezigheid in het noorden van Nederland flink uit. Met de 20 nieuwe collega’s van Rikst Accountants verdubbelt de vestiging in Groningen naar ruim 40 medewerkers.

Met 800 medewerkers door het land is Baker Tilly een landelijke speler. Toch is het bureau nog niet zo lang gevestigd in Groningen. De firma opende vorig jaar zijn kantoor in de stad, met als doel om een full servicevestiging op te bouwen.

Baker Tilly versnelt groei in noorden met Rikst Accountants

Ronald Hoeksel, bestuursvoorzitter van Baker Tilly: “Wij hebben vorig jaar ons kantoor in Groningen geopend om klanten in de drie noordelijke provincies te bedienen. We bouwen aan een sterke, full servicevestiging met dienstverlening op het gebied van audit, belastingadvies, accountancy en advisory.”

“De overname van Rikst geeft onze groei in het noorden van het land een extra impuls”, voegt Daniël Engwerda toe, een partner bij Baker Tilly in Groningen. “Onze positie in accountancy en advisory wordt er sterker door, maar ook onze fiscale praktijk plukt er de vruchten van.” 

Sinds de oprichting in 2006 is Rikst Accountants uitgegroeid tot een bekende naam binnen het Groningse mkb-landschap. Door zich nu bij Baker Tilly aan te sluiten verwacht algemeen directeur Sandra Mallee dat het bureau zijn dienstverlening aan klanten verder kan verbeteren.

“We ervaren steeds vaker dat klanten graag een breder dienstenpakket zouden afnemen”, aldus Mallee. “Om daaraan tegemoet te komen hebben wij gezocht naar een grotere, sterkere organisatie om ons bij aan te sluiten. Wij hebben hoge verwachtingen van de krachtenbundeling met Baker Tilly, dat sterke ambities heeft om zijn activiteiten in het noorden van Nederland uit te breiden.”

Met een omzet van bijna €100 miljoen behoort Baker Tilly tot de 15 grootste accountants- en advieskantoren van Nederland.