Experts van BrainProfs worden gecertificeerd ‘Business Fit Adviseur’

04 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee professionals van veranderspecialist BrainProfs, Roland Hanegraaf en Jan van Holten, hebben met succes het certificeringstraject tot Business Fit Adviseur afgerond.

Met hun nieuwe titel op zak mogen de twee experts voortaan de Business Fitscan zelfstandig uitvoeren bij opdrachtgevers en hen helpen met het toepassen van de Business Fitscan-methodiek op een “objectieve en wetenschappelijk verantwoorde wijze”, aldus BrainProfs in een persverklaring.

BrainProfs helpt opdrachtgevers om duurzaam te veranderen en hun veranderprocessen te optimaliseren, met een focus op de “kracht en kennis van medewerkers”. Volgens de veranderboutique uit Akersloot, die naast zijn veertien medewerkers ook kan putten uit een netwerk van gecertificeerde business professionals, hebben veel organisaties “weinig inzicht in hun vermogen om te veranderen”. Daarnaast ontbreekt het hen veelal aan “de juiste middelen om hun verandervermogen te verbeteren”.

Roland Hanegraaf en Jan van Holten - Brainprofs

Business Fitscan

En dat is precies waar de Business Fitscan om de hoek komt kijken. Met deze beproefde methodiek kunnen organisaties het verandervermogen van afdelingen/teams op een “objectieve en wetenschappelijk verantwoorde wijze kunnen bepalen”. Dit is voor leidinggevenden een belangrijke stap in het veranderproces, omdat het hen de nodige inzichten biedt waarmee ze interventies kunnen ontwikkelen.

“Organisaties zoeken naar praktische instrumenten om de kunst van het veranderen onder de knie te krijgen. Door ons vaste partnership hebben wij de Business Fitscan al in de praktijk kunnen brengen”, laat BrainProfs weten, dat de de methodiek eind 2020 toevoegde aan zijn gereedschapskist.

En dat tot genoegen van Rob Kooyman, directeur van BrainProfs. “We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden of instrumenten die bijdragen aan succesvolle verandertrajecten bij onze klanten. We zijn dan ook erg blij dat we nu kunnen samenwerken met Business Fitscan”, liet hij destijds weten.

Kennis verbreden en verdiepen

Kooyman geeft aan hoe hij in de markt de vraag naar dergelijke dienstverlening ziet toenemen. Om die reden wil BrainProfs de “kennis rondom de Business Fitscan verbreden en verdiepen en uitbreiden onder de veranderconsultants” van het bureau. “Hierdoor zijn we nog beter in staat om veranderprocessen van organisaties te versnellen en succesvoller te maken.”

Over de twee succesvol afgeronde certificeringstrajecten van zijn twee collega’s is Kooyman dan ook zeer verheugd: “Ik ben trots op het feit dat Roland Hanegraaf en Jan van Holten officieel gecertificeerd zijn als Business Fit Adviseur.”

Roland Hanegraaf is sinds 2018 als associé verbonden aan BrainProfs en werkt al meer dan vijftien jaar als zelfstandig organisatiecoach, adviseur en manager. In zijn loopbaan heeft hij uitgebreide change management-ervaring opgedaan, met aandacht voor zowel de harde als zachte kant van verandering.

Jan Van Holten verbond zich begin 2021 aan BrainProfs. In zijn vroegere loopbaan was Van Holten onder meer actief in rollen als sales director en portfolio- en programmamanager. Hij heeft jarenlange ervaring op het snijvlak tussen strategisch verandermanagement, agile transformaties en business development, binnen onder andere de ICT, zorg en financiële sector.