BrainProfs past Business Fitscan toe in verandertrajecten

09 december 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Boutique veranderspecialist BrainProfs heeft een samenwerking afgesloten met Business Fitscan.

Business Fitscan is een beproefde methodiek waarmee organisaties het verandervermogen van afdelingen/teams op een objectieve en wetenschappelijk verantwoorde wijze kunnen bepalen. Dit is voor leidinggevenden een belangrijke stap in het veranderproces, omdat het hen de nodige inzichten biedt waarmee ze interventies kunnen ontwikkelen.

De Business Fitscan neemt als het ware een foto van het verandercommitment, en brengt hiermee de risico’s in kaart. Omdat deze thermometer aan het begin van een project wordt ingestoken, worden risico’s en valkuilen tijdig in kaart gebracht en kunnen actieplannen worden opgesteld. De Scan kan gedurende een verandertraject vaker worden uitgevoerd, waardoor leidinggevenden waar nodig continu kunnen bijsturen.

BrainProfs past Business Fitscan toe in verandertrajecten

Rob Kooyman, directeur van BrainProfs, heeft de kracht van de tool ervaren en is verheugd om deze nu toe te voegen aan het arsenaal aan tools dat het bureau in projecten gebruikt. “We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden of instrumenten die bijdragen aan succesvolle verandertrajecten bij onze klanten. We zijn dan ook erg blij dat we nu kunnen samenwerken met Business Fitscan.”

“Business Fitscan is erin geslaagd om de voorzienbare risico’s en valkuilen bij veranderingsprocessen helder in kaart te brengen. Zo krijgen we een helder beeld van het verandervermogen van een organisatie en kunnen we gerichte stappen zetten om het draagvlak voor veranderen bij alle stakeholders te vergroten en daarmee ook de kans op succes”, legt hij uit.

Ook Tom Koppelman, directeur bij Business Fitscan, reageert verheugd op het partnership: “Door de samenwerking met BrainProfs wordt onze Business Fitscan op grotere schaal ingezet en realiseren we een breder bereik. En met de ervaring die BrainProfs opdoet, zorgen we ervoor dat de tool continu wordt verbeterd.”

Vorige maand sloot Business Fitscan ook een partnership met First Day Advisory Group.