First Day en Business Fitscan formaliseren samenwerking

24 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

First Day Advisory Group is een samenwerking aangegaan met Business Fitscan. Samen gaan ze organisaties helpen succesvol te veranderen.

Aan de formele samenwerking ging een flinke aanloop vooraf, vertelt Leon Veenhuijzen, partner bij First Day Advisory Group. “We kenden Business Fitscan al vanuit onze vorige ervaringen. Toen we op een gegeven moment plannen gingen maken om een aanpak te ontwikkelen voor het verbeteren van de slagingskans van veranderprojecten, kwamen we al vrij snel uit bij Business Fitscan.” 

Met de methodiek en tooling van de Business Fitscan kunnen organisaties hun verandervermogen tastbaar maken, en deze inzichten gebruiken voor het verbeteren van de veranderplannen. “We helpen leidinggevenden met het voortijdig herkennen van hindernissen en valkuilen en de mogelijkheid medewerkers beter te beschermen”, legt Veenhuijzen uit.

First Day en Business Fitscan formaliseren samenwerking

Een doorlichting vindt plaats in de vroege fases van een project, waarmee risico’s en valkuilen tijdig in kaart kunnen worden gebracht. Een belangrijke stap, volgens Veenhuijzen, want “als je een berg gaat beklimmen wil je ook vooraf weten of de route door ravijnen en langs steile wanden gaat. Als je dat weet, neem je ander materiaal mee, andere gidsen, of neem je misschien wel een andere route. Als je daar niet vooraf over nadenkt kom je niet op die top.”

“Dit geldt net zo voor een verandertraject”, geeft hij aan. “Je wil de risico’s en valkuilen vooraf inzichtelijk hebben. Dan kun je er nog wat aan doen!” Dat gebeurt aan de hand van de verschillende onderliggende drivers waar het raamwerk op is gestoeld. De partner licht toe: “Die bieden direct mogelijkheden om de geïdentificeede hindernissen en valkuilen aan te pakken. Daarmee voorkom je tegenvallers gedurende het veranderproject en vergroot je de kans op een succesvolle verandering.” 

De twee partijen hebben deze kennis inmiddels succesvol toegepast in de praktijk. “Bij één van onze klanten zijn we op basis van de resultaten van de Business Fitscan gestart met sessies om samen met de medewerkers te komen tot verhoging van het werkplezier. En bij een andere klant helpen we een projectmanager met het terug op de rails brengen van een groot programma”, vertelt Veenhuijzen. 

Hij besluit: “De aanpak van Business Fitscan sluit naadloos aan in onze dienstverlening. We zijn steeds intensiever gaan samenwerken en dat heeft geresulteerd in het teken van een heuse partnerovereenkomst.”