Ex McKinsey consultant leidt Groupon EMEA en APAC

20 april 2012 Consultancy.nl

Groupon heeft McKinsey & Company alumnus Veit Dengler benoemd tot Senior Vice President en verantwoordelijk voor de EMEA- en APAC-regio's van het bedrijf. Hij is afkomstig van Dell, waar hij topman was van de Oost-Europese en Russische bedrijfsactiviteiten. Dengler gaat werken vanuit Groupon's internationale hoofdkantoor in Schaffhausen, Zwitserland. Dengler neemt de verantwoordelijkheid over van Marc Samwer, die sinds de verkoop van zijn Duitse Groupon clone Citydeal aan Groupon in 2010 verantwoordelijk was voor Groupon buiten de Verenigde Staten.

McKinsey
Dengler komt uit Oostenrijk en bouwt op een 25-jarige carrière als topmanager, met diverse seniorfuncties bij o.a. Dell, T-Mobile, Procter and Gamble en McKinsey. Hij werkte tussen 1997 en 2003 voor het strategy consulting kantoor. In de 6 jaar bij McKinsey werkte hij voor drie kantoren: Parijs (1997-1998), Los Angeles (1998-2001) en Wenen (2001-2003).

Bij Groupon werken verschillende ex-McKinsey consultants. De bekendste is Margo Georgiadis, de Chief Operating Officer (COO) van Groupon. Zij werkte meer dan 16 jaar voor McKinsey & Company.

"Groupon verandert de lokale handel, waarbij een enorme waarde wordt gecreëerd voor handelaars en consumenten", zegt Veit Dengler. "Ik ben enthousiast dat ik kan helpen bij het aansturen op mondiale innovatie en operationele voortreffelijkheid terwijl wij de manier waarop handelaren zichzelf in de markt zetten blijven veranderen in elke uithoek van de wereld."

Marc Samwer over zijn opvolger: “Wij wensen hen blijvend succes en wij kijken uit naar het opbouwen van de volgende fase van ons mondiale platform onder de leiding van Veit." "Ik ben erg trots op wat wij hebben helpen bouwen en bereiken in de afgelopen twee jaar. Ik heb er vertrouwen in dat Groupon in de toekomst het platform wordt voor lokale handel en ik denk dat Veit een uitstekende keuze is om het internationale bedrijf te leiden."

Lees ook: OC&C: Klanten van Groupon willen meer winst uit deals 

Nieuws