IMAP Nederland en Degroof Petercam bundelen krachten

06 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

M&A-adviseur IMAP Netherlands heeft een partnership gesloten met Degroof Petercam, een Belgische investeringsgroep.

Het Belgische Degroof levert brokerdiensten aan private en institutionele beleggers en beschikt over jarenlange expertise in kapitaalmarktoplossingen. Die expertise wil het nu middels het partnership met IMAP ook in Nederland gaan aanbieden.

Door de samenwerking krijgt Degroof toegang tot het netwerk van IMAP, dat zich in het bijzonder richt op deals met transactiewaardes van tussen de €10 miljoen tot €250 miljoen. Bovendien zal Degroof zijn zakenbank-activiteiten in ons land nu verder kunnen ontwikkelen.

IMAP Nederland en Degroof Petercam bundelen krachten

Voor IMAP betekent het partnership dat het nieuwe diensten kan bieden aan zijn klanten. “Wij zijn ervan overtuigd dat het aanbieden van Degroof Petercams debt- en equity-adviesoplossingen aan onze cliënten een grote aanvulling zal zijn op onze strategische M&A-dienstverlening”, vertelt Jan-Pieter Borst, partner bij IMAP Netherlands.

Via IMAP Netherlands zal Degroof Petercam oplossingen voor de obligatie- en aandelenmarkten gaan aanbieden aan Nederlandse middelgrote ondernemingen. Het Amsterdamse team van IMAP zal hiertoe gaan opereren vanuit het Amsterdamse kantoor van Degroof Petercam. Daarnaast maakt een zakenbankier van Degroof Petercam, gespecialiseerd in aandelen- en obligatiemarkten, de overstap naar het Rotterdamse kantoor van IMAP.

François Wohrer, Head of Degroof Petercam Investment Banking, zegt over de krachtenbundeling: “Wij zijn verheugd om samen te werken met IMAP Nederland. Dit partnerschap zorgt voor een optimale samenwerking van het begin tot het eind van het transactieproces, van analyse en waardering tot financiering, structurering en integratie van de transactie.”

Borst besluit: “We kijken ernaar uit om nauw samen te werken, een breder en onderscheidend dienstenaanbod aan onze cliënten te brengen en waardecreatie voor onze cliënten te stimuleren.”

Fusie- en overnamespecialist IMAP Netherlands werd opgericht in 2005 en telt zo’n 25 professionals, actief vanuit kantoren in Amsterdam en Rotterdam. De afgelopen jaren wist IMAP naar eigen zeggen meer dan 300 (inter)nationale transacties succesvol af te ronden. IMAP heeft kantoren in ruim 40 landen.

Degroof Petercam en IMAP Nederland zijn beide lid van het internationale samenwerkingsverband IMAP.