BIJ12 kiest voor één IT-applicatiepartner en selecteert Atos

30 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Uitvoeringsorganisatie BIJ12 heeft Atos geselecteerd als partner voor het beheer en de doorontwikkeling van zijn applicatielandschap. Met het vierjarige contract is rond de €24 miljoen gemoeid.

BIJ12 ondersteunt de twaalf provincies van ons land bij de uitvoering van wettelijke taken en met kennis, informatie en data over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving. Ook zorgt de organisatie voor uniformiteit in informatievoorziening en een efficiënte uitvoering van provinciale regelingen.

Al sinds 2014 werkt BIJ12 samen met IT-dienstverlener Atos en met de nieuwste gunning wordt deze samenwerking nu verder uitgebouwd.

BIJ12 kiest voor een IT-applicatiepartner en selecteert Atos

BIJ12 werkte op het gebied van applicaties tot voor kort samen met verschillende IT-bedrijven. Door een koerswijziging is nu gekozen voor één IT-partner, waarbij de keuze is gevallen op de van oorsprong Franse dienstverlener Atos.

Het contract loopt tot en met 2026 (ter waarde van €24 miljoen), en kent de mogelijkheid tot verlenging tot 2030 (de financiële voorwaarden voor een dergelijke verlenging zijn niet bekendgemaakt).

“Voor BIJ12 is een nieuw contract een bevestiging van de toegevoegde waarde die Atos biedt in onze dienstverlening aan de provincies”, vertelt Jolinda van der Endt, directeur van BIJ12. “Ook de gemeenschappelijke focus op het helpen realiseren van onze doelstellingen gericht op veiligheid en het moderniseren van het applicatielandschap is hierbij belangrijk.”

Atos blijft verantwoordelijk voor hosting, beheer, onderhoud en doorontwikkeling van het applicatielandschap. Het applicatielandschap bestaat uit diverse geografische informatietoepassingen, registers (voor bijvoorbeeld bedreigde dier- en plantensoorten, grondwater en zwemwater), rapportage- en autorisatietools, databanken (onder meer voor flora en fauna), informatiesystemen voor bedrijfsterreinen en bodemvondsten, een luchtfotosysteem en middleware.

Veilige omgeving voor processen

Daarnaast gaat het bureau ondersteunen bij de verhuizing van het huidige applicatielandschap van de private cloud naar de Digital Hybrid Cloud (DHC) van Atos. DHC is een hybride oplossing: een gestandaardiseerde, schaalbare private cloudoplossing die gedeeld wordt met meerdere klanten en qua functionaliteit vergelijkbaar is met de publieke cloud.

Naast voordelen betreffende kosten, flexibiliteit en betrouwbaarheid biedt de cloudoplossing een veilige omgeving voor processen. Verder waarborgt Atos de beveiliging van alle kritische processen van BIJ12, onder meer met een geautomatiseerde 24x7 Managed Detection & Response-bewakingsmonitoring.

Nieuw in de overeenkomst is dat Atos ook zal gaan fungeren als strategisch, digital- en cloudadviseur van de uitvoeringsorganisatie. Peter ’t Jong, Hoofd van Atos in Nederland, laat weten: “We zijn erg blij met de voortzetting van onze samenwerking en het vertrouwen dat BIJ12 opnieuw in Atos heeft gesteld.”